Romania, UNICA in lume! Anunţ-șoc al lui Donald Trump

Donald Trump a făcut un anunţ total neaşteptat, prin vocea ambasadorului său la Bucureşti. România se află într-o poziţie unică în lume: “Președintele Trump și cu mine recunoaștem asta”, a declarat Adrian Zuckerman.

Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a participat vineri la Consiliul din România al Ligii Navale a Statelor Unite, care a avut loc la Eforie Nord. Cu această ocazie, oficialul american a vorbit despre faptul că ţara noastră va găzdui, în curând, forţe militare suplimentare din SUA. “România nu ar trebui să se îngrijoreze niciodată de integritatea și securitatea granițelor sale”, a precizat Zuckerman.

“Sunt sigur că mulți dintre voi ați auzit recent că România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare, ca rezultat al noii noastre politici strategice de apărare. România este aliat cheie în această politică strategică.

Flancul de sud-est al Europei va fi pe deplin protejat de orice influență malignă. România este unul dintre pilonii și partenerii vitali din strategia de apărare a Statelor Unite și a NATO. România nu ar trebui să se îngrijoreze niciodată de integritatea și securitatea granițelor sale”, a declarat ambasadorul Statelor Unite, Adrian Zuckerman.

“Președintele Trump și cu mine recunoaștem că Statele Unite nu au un prieten mai bun decât România”
În discursul său, oficialul american a mai subliniat că România nu are un prieten mai bun decât SUA, însă şi reciproca este valabilă: “România nu are un prieten mai bun decât Statele Unite. Președintele Trump și cu mine recunoaștem că Statele Unite nu au un prieten mai bun decât România”.

Adrian Zuckerman a mai amintit că ţara noastră găzduieşte deja aproape 1000 de soldaţi americani, precum şi sistemul de la Deveselu. “Prețuim foarte mult parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite. (…) Suntem mândri să fim prezenți în regiunea Mării Negre”, a mai precizat ambasadorul.

“România este gazdă a unei prezențe rotaționale de aproape 1000 de soldați americani și a amplasamentului sistemului Aegis Ashore la Deveselu, un element cheie al sistemului de apărare al Europei.

Prețuim foarte mult parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite, precum și importanța Alianței NATO. Suntem mândri să fim prezenți în regiunea Mării Negre ca parte a angajamentului nostru pentru pace, securitate și prosperitate în regiune și nu numai”, a declarat Adrian Zuckerman, cu ocazia discursului susţinut la Eforie Nord şi publicat de Ambasada SUA în România.

Capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *