Romania – Ungaria: INCEPE ANARHIA! Suporterii maghiari vin pusi pe facut iar RAVAGII la Bucuresti! – GALERIE FOTO

meci1

Suporterii maghiari au pornit, vineri, din Gara Nyugati (Gara de Nord) a Budapestei spre Bucureşti, pentru a urmări de pe Arena Naţională din Bucureşti meciul România-Ungaria, partidă care se anunţă a fi cea mai tensionată din a doua etapă a preliminariilor pentru Euro 2016. Incidente au apărut încă dinaintea pornirii trenului special pus la dispoziţia microbişilor maghiari.

Vineri după-masă, cu o zi înaintea meciului de mare risc, susţinătorii naţionalei Ungariei aflaţi în Gara Nyugati din Budapesta fluturau cu mândrie steagurile, afişele şi pancartele cu injurii la adresa românilor şi cu mesaje de revendicare a Ardealului şi a Ţinutului Secuiesc.

Pentru a ajunge la Bucureşti, suporterilor maghiari le-a fost pus la dispoziţie o cursă feroviară specială, cu şapte opriri, care este programată să ajungă în Gara Obor din Capitală sâmbătă, în jurul orei 12.00. Costul unei călătorii a costat aproximativ 300 de euro de persoană, banii fiind plătiţi de Naţionala Ungariei pentru fiecare suporter. Totuşi, nu toţi au optat pentru tren ca mijloc de transport până în Capitală. Mulţi suporteri maghiari au ales să vină cu maşini personale şi microbuze, urmând să se reunească în Ţinutul Secuiesc pentru a porni, ulterior, spre Bucureşti.

Incident pe peron, cu o zi înaintea meciului România-Ungaria

La Budapesta, spiritele erau încinse încă dinainte de plecarea trenului, un microbist ghiniost fiind nevoit să renunţe la călătorie şi la ocazia de a vedea meciul pe Arena Naţională după ce o petardă i-a explodat în mână. Acesta a primit îngrijiri medicale, însă a rămas fără două degete de la mâna rănită. Incidentul şi numărul mare de jandarmi nu i-a liniştit pe suporteri, Gara Nyugati din Budapesta răsunând de bubuituri de petarde şi umplându-se de fum la pornirea trenului.

De altfel, „aripa dură“ a galeriei maghiarilor nu şi-a ascuns intenţiile războinice. Pe site-ul hooliganstv.com au apărut imagini postate de maghiari care urmează să vină pe Arena Naţională pentru întâlnirea de sâmbătă seara. Fotografiile arată, pe lângă biletele de intrare la meci, cuţite, bastoane, petarde şi sticle de băuturi alcoolice.

România-Ungaria: 3.000 de jandarmi mobilizaţi în Capitală

Fiind un meci de mare risc, peste 3.000 de jandarmi au fost mobilizaţi la nivelul Capitalei, pentru asigurarea ordinii publice în imediata apropiere a Arenei Naţionale, precum şi pe traseele stabilite pentru afluirea/defluirea suporterilor, cu ocazia meciului România-Ungaria. Acestora li se adaugă aproximativ 6.400 de poliţişti, la nivelul întregii ţări, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Poliţia de Ordine Publică, Poliţia Transporturi şi Poliţia Rutieră.

Totodată, traficul rutier din apropierea Arenei Naţionale va fi restricţionat, sâmbătă, începând cu ora 12.00.

Meciul România-Ungaria se joacă pe Arena Naţională din Bucureşti, sâmbătă, 11 octombrie, de la ora 19.00 şi este difuzat de TVR1.

meci2 meci3 meci4 meci5 meci6 meci7 meci8 meci9 meci10 meci11

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.