Romania, tara de pomanagii si cersetori

Titlul ofenseaza, nu? Dar de ce? Asta suntem, de ce ne ascundem? Asta vedem la televizor, asta vedem pe strada si asa ne stiu si toti strainii: cersetori si pomanagii. Noi nu suntem asa, dar asta nu conteaza. Suntem prea putini pentru a face diferenta si pentru a arata celorlalti ca nu suntem asa. Plus ca, in conditiile in care pomana vine chiar la institutiile statului, cum sa nu fim considerati asa?

Ca avem asistati social cacalau, stim. Ca te lovesti de cersetori pe strada sau ca nu poti bea o bere in liniste la terasa din cauza lor, stim. Stim si ne asteptam la asta, pentru ca traim intr-o tara de mana a treia in care saracia e in floare. Dar…

Da, exista un dar. Dar cand politia PRIMESTE masini si echipamente, si nu ca spaga/mita sau altceva ci doar pentru ca nu are, atunci deja e pomana la institutiile statului. Cand spitalele de stat primesc drept donatii aparatura care este INDISPENSABILA unui spital, atunci e pomana. Cand autoritatile statului pentru situatii de urgenta primesc POMANA avioane pentru a se putea deplasa, e jale.

Si, culmea, nimeni nu realizeaza ca suntem niste pomanagii. Sau, daca realizeaza, nu ia nimeni atitudine. Nu urla nimeni “Unde sunt, bai pulilor, banii pe care vi-i dam?”. Daca nu aveti bani sa dati niste masini politailor, niste aparatura spitalelor sau niste avioane serviciilor de urgenta, unde cacat sunt banii nostri? Hai sa-i intrebam si sa vedem ce ne raspund.

Vor spune ca banii nostri sunt in masinile lor, alea in care-si cara cururile imputite de la Parlament acasa? Sunt in facturile uriase cu care-si platesc hotelurile de cinci stele si consumatia de la crasmele de lux? Sigur nu vor spune asta, pentru ca aia sunt bani “neglijabili” pentru ei. Banii se duc pe pensionari, pe bolnavi, pe amarati si, bineinteles, pe biserica. Pentru ca atunci cand prostul de roman aude ca banii lui ajung la biserica tace.

Si asa noi ramanem la mila altora. Si speram ca vor fi cat mai multi oameni instariti care sa ne doteze autoritatile pentru ca, atunci cand contribuabilul cinstit are nevoie, sa primeasca ajutor. In consecinta, suntem niste pomanagii pentru ca pomana asteptam.

Spre deosebire de politicienii care fura TOTI, ORGANIZAT si IN GRUP. Pentru ca:

Sursa: Sebastian Bargau

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.