ROMANIA, tara cre(s)tinilor: O biserică la 800 locuitori şi un spital la 54.000 de locuitori

catedrale-spitale

Crestinismul nu este decat o metoda de indobitocire in masa. Parerea mea.

Mai jos voi publica un articol aparut in ziarul Adevarul.

P.S.: Va astept si parerile voastre la sectiunea comentarii.


Judeţul Buzău are o biserică la 800 locuitori şi un spital la 54.000 de locuitori

Cele mai recente date statistice arată că judeţul Buzău are opt spitale, dintre care două sunt private. În schimb, în judeţ sunt un număr de 537 de biserici, distribuite în toate localităţile.

Cei 432.054 locuitori ai judeţului Buzău, potrivit ultimului recensământ, au la dispoziţie doar opt spitale în care pot primi asistenţă medicală. Este vorba despre Spitalul Judeţean de Urgenţă, cu secţiile exterioare – Maternitatea şi Boli Infecţioase, Spitalul CFR, secţie exterioară a spitalului Regionalei CF Galaţi, Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Sapoca, cu secţia exterioară de la Ojasca, Spitalul Municipal Râmnicul Sărat, Spitalul Orăşenesc Nehoiu, Spitalul de Boli Cronice Smeeni şi spitalele private SC Sf. Sava SRL Buzău şi SC Ecomed SRL Vintilă Vodă.

Citiți și:  SCANDAL IMENS LA SPITALUL DE PSIHIATRIE SAPOCA! Pacienți bătuți, împinși și legați de pat. Doi bolnavi și-au tăiat gâtul și unul din ei a decedat

Buzăul a mai avut spitale în Pârscov şi Pătârlagele, însă au fost închise în 2011, apoi transformate în centre medico-sociale.

Raportat la populaţia actuală a judeţului, Buzăul are un spital la aproximativ 42.000 de locuitori. Astfel stau lucrurile la numărul bisericilor din judeţ. Practic, aproape că nu există localitate buzoiană fără cel puţin o biserică. Pe tot cuprinsul judeţului sunt 537 de biserici, adică un lăcaş la 805 locuitori.

Numărul bisericilor este cu puţin mai mic decât cel al şcolilor din judeţ. Cu tot cu structuri, în judeţ sunt 745 de unităţi, dintre care 108 sunt în oraşe, iar 537 în mediul rural. Dintre acestea, în urma comasărilor făcute începând din 2010, doar 151 au personalitate juridică, restul fiind structuri ale acestora. Mai exact, pentru a se face economii la buget, unele şcoli au trecut sub administrarea altor unităţi, nemaiavând personalitate juridică, ceea ce a dus şi la diminuarea posturilor de directori, contabili sau secretare.

Citiți și:  A mâncat cățelul! - VIDEO
35 de vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU