fbpx
ECONOMICGENERALNATIONALSTIRI

„România Start-up Nation”-programul prin care statul iti ofera 200.000 de lei. Vezi daca te incadrezi si tu

bani romanesti 011

Luni, la Universitatea de Vest din Timișoara a fost prezentat programul „România Start-up Nation” de către Harry Ilan Laufer, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri și Adrian Mlădinoiu, secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului.

Pentru acest program s-a alocat un buget de circa 400 de milioane dolari. Guvernul își propune să finanțeze anual câte 10.000 de firme noi.În data de 30 ianuarie 2017 a intrat în vigoare OUG privind „stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanți în afaceri” și după această dată, prin programul „România Start-up Nation” se poate acorda un ajutor de minimis în sumă maximă de 200.000 de lei românilor care deschid o societate comercială. Programul va deveni operațional de la 1.05. 2017.

Pentru a deveni eligibili în acest program trebuie să: vă deschideți o societate comercială(după 30 ianuarie 2017), să creați minim un loc de muncă, cu normă întreagă sau cu două norme parțiale, să fie menținut acest loc de muncă pentru o perioadă de doi ani de zile.

Secretarul în Ministerul pentru Mediul de Afaceri a mai precizat că:“Dacă ne referim la cheltuieli eligibile, tot ce aveți nevoie pentru a da drumul business-ului este eligibil în program, inclusiv chiria pentru spațiul de lucru și cursurile de antreprenoriat și perfecționare profesională. Am acceptat să decontăm și salariile pentru perioada de implementare. Decontarea se va face pe principiul cererii de plată”. (Sursa)

VEZI SI: Aproape jumătate din populaţia din România trebuie să primească BANI de la stat. Au nevoie doar de BULETIN:

VEZI SI: ŢEAPA creditelor de la IFN-uri. Cum ajung românii să plătească SUME URIASE amăgiţi de mirajul banilor simplu de luat

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.