Romania se pregateste pentru VALUL PATRU al pandemiei. Ministrul Sanatatii EXPLICA

 

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a vorbit, sâmbătă, despre un posibil val patru al pandemiei COVID, precizând că de aceasta ne putem feri prin vaccinare.

“Cred că cea mai bună pregătire este tocmai asta, prevenţia, şi noi ne putem pregăti foarte bine pentru un potenţial val patru vaccinând, mergând la vaccinare şi respectând măsurile”, a declarat Ioana Mihăilă, sâmbătă, la centrul drive- thru din Oradea.

Ioana Mihăilă: Ne putem pregăti pentru un val patru vaccinând şi respectând măsurile
Cât privește imunizarea, șefa de la Sănătate precizează că va fi, probabil, printre primii părinţi care va merge cu copilul la vaccinare împotriva COVID-19.

“Fiica mea, dimineaţa, m-a întrebat ea când se vaccinează, aşa că aşteptăm cu nerăbdare aprobarea vaccinului şi la nivelul Uniunii Europene şi pentru persoanele mai tinere de 16 ani şi cred că voi fi printre primii care vor merge cu copilul, care este eligibil la vaccinat (…)

Vreau ca, aşa cum eu mă simt liniştită după vaccinare, acelaşi lucru să-l simtă şi fiica mea, şi copiii mei, şi colegii lor de clasă, şi persoanele cu care vin în contact”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătății spune că își va vaccina copilul împotriva COVID-19
Ioana Mihăilă este de părere că respectarea măsurilor restrictive de către populație, combinată cu numărul din ce în ce mai mare al persoanelor imunizate, au ajutat la o presiune mai scăzută asupra sistemului sanitar.

“Vorbeam cu medicul şef ATI de la Spitalul Municipal că, pentru prima dată după multe săptămâni, sunt locuri libere în Terapia Intensivă de la Spitalul Municipal şi că pentru prima dată după multe săptămâni pacienţii ajung în stare mai puţin gravă la spital”, a precizat Mihăilă.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!