ROMANIA se pregateste de RAZBOI? Judetele din nordul tarii in ALERTA iar NATO efectueaza exercitii militare in Marea Neagra

DDG103b

Romania va participa la exercitii militare navale in Marea neagra iar avioane NATO vor patrula spatiul nostru aerian. Deasemenea judetele de la granita de nord-est se pregatesc pentru razboi, autoritatile locale primind directive clare de la Bucuresti. – totul pe fondul crizei din Ucraina.

Zilele aceastea va avea loc un exercitiu militar naval in Marea Neagra, la sud-vest de Constanta, in afara apelor teritoriale ale Romaniei. Alaturi de trei nave romanesti si distrugatorul american USS Truxtun va participa si flota bulgara cu fregata Drazki. Exercitiul are ca obiectiv cresterea cooperarii flotelor tarilor membre NATO si a pregatirii echipajelor navelor. Planul de actiune contine si exercitii de comunicare pentru transfer de date cu privire la situatia maritima si subacvatica.

Citiți și:  Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la urmări!”

awacs

Alianta Nord- Atlantica a anuntat luni ca avionalele militare de tip AWACS ale NATO vor survola Romania si Polonia pentru operatiuni de recunoastere in cadrul crizei din Ucraina. Actiunea a fost confirmata si de Ministerul Apararii Nationale, care a precizat ca o aeronava AWACS a NATO a efectuat deja un zbor in spatiul aerian al Romaniei, pe rutele prestabilite, zborul facand parte dintr-un exercitiu planificat executat periodic, in scopul antrenarii fortelor si mijloacelor de politie aeriana. Aeronavele AWACS opereaza in cadrul Componentei de aeronave E-3A – parte a Fortei Aliantei Nord-Atlantice de Avertizare Timpurie, a carei misiune de baza este asigurarea supravegherii aeriene, comenzii, controlului si comunicatiilor pe timpul operatiilor desfasurate in spatiul aerian al NATO.

Citiți și:  Decizii CRUCIALE luate în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă

Acum cateva zile, Consilul Judetean cat si Primariile din judetul Suceava au primiti instructiuni conform carora trebuie sa intocmeasca, pana la jumatatea lunii martie, planulde mobilizare si proiectul bugetului de razboi solicitate de Guvern. Aspectele acestui plan vor fi analizate de autoritatile din judet, de la starea adaposturilor pana la aprovizionare cu alimente si utilitati. Catalin Nechifor, presedintele Consiliului Judetean, a declarat joia trecuta ca aceste actiuni „nu au neaparat legatura” cu situatia din Ucraina, dar ca „este bine sa fim pregatiti”. Astfel de cerinte de pregatire au fost primite si de autoritatile din judetul Botosani.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile