“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MILITARNOUTATI

România se înarmează. Suntem a șasea țară din NATO care va deține o astfel de armă

raytheon patriot

Raytheon, companie americană din industria de apărare a anunțat că guvernul de la București a transferat fondurile necesare pentru achiziţionarea a trei sisteme de apărare antiaeriană şi anti-rachetă Patriot.

Semnată în toamna anul trecut, scrisoarea de intenţie privind achiziţionarea de către România a sistemului de rachete defensive Patriot a fost urmată în această săptămână de contravaloarea pentru trei astfel de echipamente militare. Patriot este un sistem de apărare compus din radare, tehnologie de comandă şi control şi mai multe tipuri de interceptori, toate lucrând împreună pentru detectarea, identificarea şi contracararea ameninţărilor. 13 ţări din întreaga lume, inclusiv Statele Unite şi alţi patru aliaţi NATO, se bazează deja pe sistemul Patriot ca fundament al propriilor sisteme de apărare anti-aeriană.

„România achiziţionează cel mai avansat şi capabil, sistem de apărare anti-rachetă tactică balistică din lume”, a declarat Mike Ellison, Country Manager Raytheon în România.

Conform oficialilor Raytheon, din ianuarie 2015, sistemul Patriot a incerceptat cu succes peste 100 de rachete balistice tactice în operaţiuni de luptă din întreaga lume. Până la această dată, Patriot a făcut parte din peste 200 de acţiuni de luptă împotriva aeronavelor cu pilot sau fără pilot, a rachetelor de croazieră şi a rachetelor balistice. „Cu excepţia minoră a radiatoarelor şi ventilatoarelor de răcire, echipa de profesionişti Raytheon a modernizat cele mai importante elemente ale sistemului Patriot de mai multe ori în ultimii 17 ani. Focoasele pe care le va primi România conţin hardware şi software create chiar în 2017”, au adăugat aceştia.

Intenţia Raytheon este ca prima unitate operaţională de lansare Patriot să ajute la crearea de locuri de muncă în România. Cel puţin asta susţin oficialii americani. „Raytheon va identifica furnizorii locali potriviţi şi va lucra cu companii româneşti pentru a le ajuta să-şi dezvolte capabilităţile necesare de producţie şi suport pentru Patriot. Patriot este o oportunitate care se poate extinde dincolo de graniţele ţării. În lume sunt peste 220 de unităţi de tragere Patriot, deţinute de 13 ţări. Aşadar, pe măsură ce industria României ajută la producerea şi suportul necesar Patriot pentru România, aceasta va avea oportunitatea să-şi exporte şi să-şi comercializeze mai departe produsele şi către restul comunităţii Patriot. Acest tip de parteneriat este testat pe tot teritoriul Europei. Compania germană JenOptik produce generatoare care alimentează lansatorul de rachete Patriot. Aceste generatoare sunt în acest moment folosite de o serie de parteneri Patriot, iar recent JenOptik a primit de la armata SUA un nou contract pentru generatoare Patriot. Compania poloneză Pit Radwar construieşte în prezent antene ce vor fi folosite la noile unităţi de radar Patriot. În acelaşi timp, TelDat, de asemenea o companie din Polonia, a livrat routere unui client din Orientul Mijlociu, menţioanează Raytheon.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.