Romania pregatita sa primeasca mii de refugiati din Ucraina (FOTO+VIDEO)

Pe fondul violențelor politice din statul vecin, președintele Traian Băsescu a declarat miercuri că România este pregătită să primească 3.500 de refugiați din Ucraina.

“În ceea ce priveşte Ucraina, am avut o discuţie despre cazare pentru refugiaţi cu factorii de execuţie, structuri de informaţii care veghează la siguranţa frontierei şi MAE”, a spus Băsescu. ”România e pregătită dacă va fi un flux de imigranţi să-i preia, sigur, în faza initiala circa 3.500″, a continuat șeful statului.

Traian Băsescu a mai declarat joi că la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe (CAE) România va fi de acord cu aplicarea de sancţiuni individuale pentru cei responsabili de aplicarea excesivă a forţei la Kiev, dar a subliniat că nu este momentul unor sancţiuni economice împotriva Ucrainei.

Citiți și:  România vs Ungaria: „Câţiva tipi bruneţi, toţi fără mască, chiuiau şi dansau chiar sub ochii înţelegători ai poliţaiului”

De peste două luni în Ucraina, în special în marile oraşe din vest şi în capitală, au loc manifestaţii populare, la care participă atât forţe naţionaliste cât şi partide moderate. Acţiunile au fost motivate iniţial de decizia guvernului de scoate ţara în afara sferei de influenţă a Uniunii Europene în vederea unei apropieri de Rusia. Între timp, pe măsura escaladării violenţelor, aripa naţionaliştilor radicali din rândul demonstranţilor a început să revendice o schimbare totală de regim şi orientarea Ucrainei spre un statut de ţară independentă, atât faţă de Bruxelles cât şi faţă de Moscova. Deasemenea în ultimele zile zeci de ucrainieni au murit și alte sute au fost răniți sau dați dispăruți, atât din rândul protestatarilor, cât și din tabăra forțelor de ordine. Sursa: FrontPress.ro

Citiți și:  Papa Francisc: „Fiecare țară aparține și imigrantului”, iar Imamul Al-Azhar îl felicită

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile