Romania in MOARTE CLINICA

Banii de la buget sunt direcţionaţi preponderent spre pensii şi salarii sau spre cheltuieli cu bunuri şi servicii, în timp ce investiţiile sunt în declin. Sectorul infrastructurii, care ar fi trebuit să dea pe timp de criză un impuls economiei, lâncezeşte.

Datoria publică externă s-a triplat de la 10,5 mld. euro în decembrie 2008 până la 35,7 mld. euro în iunie 2013, fără ca suma suplimentară de 25 mld. euro să se vadă în investiţii de infrastructură, în energie sau, de ce nu, în capacităţi industriale prin garanţii sau alte mecanisme de susţinere. Dimpotrivă, investiţiile publice au scăzut în semestrul I din 2013 cu 10%, în timp ce cheltuielile de personal pentru bugetari au crescut cu 18%.

România este în continuare dependentă de capitalurile străine atât pentru rostogolirea datoriei externe, cât şi pentru finanţarea deficitului bugetar.”

Citiți și:  România vs Ungaria: „Câţiva tipi bruneţi, toţi fără mască, chiuiau şi dansau chiar sub ochii înţelegători ai poliţaiului”

Iată, concetăţene, ţi-a spus ”salvatoarea” muncitorilor şi pensionarilor români, ”minunata” ministră PNL-istă Câmpeanu, de unde vin banii cu care te va linişti, ca să stai cuminte şi ”nesincopat”?! Ţi-a spus ”minunatul” guvern din care respectiva face parte că pentru liniştea ta de azi urmaşii tăi vor fi prizonierii, oprimaţii celor care acum creditează România cu zeci şi zeci de miliarde de euro?! Ţi s-a spus că ei, guveranţii, sunt incapabili de a înmulţi banii cu care ţara este îndatorată pentru aşi permite să-i mai şi ramburseze în acelaşi timp cu plata drepturilor tale?!

Dar, concetăţene, lucrul cel mai impertinent la adresa ta, ţi-au spus cumva că au nevoie ca tu să stai cuminte pentru a putea fura ei liniştiţi cea mai mare parte a banilor cu care în mod normal şi firesc trebuiau să te ”îngrijească” pe tine?!

Citiți și:  România vs Ungaria: „Câţiva tipi bruneţi, toţi fără mască, chiuiau şi dansau chiar sub ochii înţelegători ai poliţaiului”

România este în moarte clinică şi după cum se vede liderii ei politici continuă cu aceleaşi practici criminale pe care le-au instaurat începând cu anul 1990. Logica firească este evidentă: România va muri de-a binelea.

Pentru politicieni nu există nici cea mai mică problemă, ei sunt cocă de bani. Ce va face însă poporul, cel care munceşte pe 300 de euro lunar sau cel asistat social, vreo trei milioane de oameni?!

Acest popor îi va vota, oare, în continuare pe aceşti asasini economici?! Le va sorbi la infinit minciunile din gură de au ajuns ei înşişi, politicienii, să se mire de propria lor eficienţă în ale manipulării?!

Dacă da, jalnică soartă vom avea! De Sorin Andrei pentru FrontPress.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile