Romania, locul 1 in lume la saracirea populatiei

saracie

Romanii au saracit intr-un an, cat castigasera in sapte!

Averea populației a scăzut cu 36% din 2011, pana in 2012, spune un raport Credit Suisse. Aproape 70 de miliarde de euro!

Pe unii criza i-a saracit, pe altii i-a imbogatit!

Tari care au saracit:

  1. Romania (-36%)
  2. Ungaria (-25%)
  3. Grecia, Franţa, Irlanda, Suedia, Italia, Finlanda, Portugalia, Spania, Cehia (intre -10% si -20%)

(cam toata Europa s-a dus pe copca, afara de Germania si Marea Britanie!)

Tari care s-au imbogatit:

  1. SUA (+ 1300 miliarde de dolari)
  2. China (+ 560 miliarde de dolari
  3. Japonia (+370 miliarde de dolari)
  4. Columbia (+100 miliarde dolari)

De ce SUA pe locul intai la bogati?

E destul de clar: America are Wall Street. Si are dolarul – moneda mondiala.

Iar Wall Street-ul (ca si Bursa din Londra) ia o parte din orice castig de pe planeta. Chiar si din castigurile chinezilor. Chiar daca multi americani marunti au dat faliment, baietii mai mari au jucat inteligent, dupa surpriza neplacuta care i-a lovit in 2008. Multinationalele si-au mutat productia in tari mai ieftine; acasa au ramas doar bosii, conducerea. In Detroit, muncitorii americani au fost aruncati in somaj, majoritatea fara pensii. Dar General Motors o duce excelent…in Mexic si Indonezia. Practic, in America, criza s-a terminat pentru bogati: dar continua binemersi pentru saraci. Si asa va fi tot secolul 21.

Citiți și:  Asta este o pesedistă rămasă repetentă la 45 de ani, în clasa a XI-a! PSD a promovat-o consilier județean, în locul unui prodecan!

China produce extrem de multi bani…DAR chinezii, ca populatie, sunt inca extrem de saraci (in zona rurala, castiga 150 de dolari pe an). Faptul ca au ajuns totusi pe locul doi in lume, dupa ce sute de ani au fost printre cei mai saraci, trebuie apreciat. E clar ca sunt in ascensiune – dar sunt inca la jumatatea Americii.

De columbieni – banuim cu totii cum s-au imbogatit. Criza sau nu, praful lor se vinde.

De ce Romania pe locul intai la saraci?

Din cauza de…PIATA IMOBILIARA.

Toți imbecilii si-au cumpărat apartamente cu sute de mii de euro, crezând ca prețul va creste la infinit. 43% dintre români au luat credite la bănci. Chiar si când a venit criza, nu s-au grăbit sa vândă: ca nu se poate, domne, sa fie așa de rău! Criza asta o sa treacă repede!

Ei, uite ca n-a trecut! Uite ca prețul caselor s-a prăbușit o data…si încă o data…si încă o data…si încă o data! Cam patru șocuri au fost din 2007, până astăzi: si prăbușirea continua!

Am văzut la știri o vaca de funcționara, care era evacuata cu forța de banca, după ce nu si-a mai putut plăti creditul. Proasta cumpărase un apartament in Militari si acum se plângea: cum e posibil ca un apartament care acum doi ani valora 190.000 de euro, sa valoreze acum doar 40.000?

Citiți și:  Mihai Tudose: Tăriceanu a supraviețuit la 5 căsătorii și l-a omorât Victor Ponta

Simplu, proasto: apartamentul ala n-a valorat niciodată 190.000 de euro. Ai dat tu atâta, in speranța ca o sa găsești pe cineva mai fraier, care sa-ti dea mai mult. Dar n-ai găsit! Daca prețul se dubla, pariez ca nu te-ai mai fi smiorcăit: cum e posibil sa se dubleze prețul așa repede? Ci ai fi zis: îmi pare rău, asta e piața. Pai piața urca, dar si coboară!

In aceeași situație sunt circa 8 milioane de români. Au dat bani grei, pe niște apartamente care nu mai valorează nici un sfert. Ca nu sunt in Paris, nici in Londra: ci in România. Iar România e un căcat! Așa ca “averile” lor s-au dus ca fumul.

O simpla observatie: pierderile ucigatoare ale romanilor – 70 de miliarde euro – sunt nimica toata fata de castigurile americanilor, sau chinezilor. Romania este efectiv un tantar in economia mondiala. Sa crezi ca Bucurestiul a devenit mare scula de oras european, mare destinatie de afaceri, inseamna sa fii complet rupt de realitate. Autist.

Asta e, prostia se plătește!

In cazul românilor, prețul prostiei a fost de 70 de miliarde de euro. – Sursa: CPP

 

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile