România, la mâna lui Vladimir Putin?

Guvernul României a încheiat un acord cu Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind cooperarea în domeniul tehnico-militar. Un acord valabil cinci ani, dar care poate fi prelungit la expirarea termenului. Potrivit acordului, dacă Ucraina intră într-un confict armat cu Rusia, România trebuie să îi sară în ajutor.

Guvernul României a încheiat un acord cu Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind cooperarea în doemniul tehnico-militar. Un acord valabil cinci ani, dar care poate fi prelungit la expirarea termenului. Noul acord are un singur sens. Acesta îi garantează Ucrainei susținerea militară a României în situația în care acest stat ar fi atacat.

România riscă un război cu Rusia?
Cu Federația Rusă, Ucraina are un litigiu declanșat din momentul în care Moscova a decis anexarea Crimeei. După ce Crimeea a fost anexată, după ce aceasta a fost puternic miilitarizată, devenind un periculos cap de pod înfipt în Marea Neagră, Federația Rusă a creat două conflicte, mult timp înghețate, în două teritorii separatiste aparțind și ele Ucrainei, Dombas și Luganks.

Astfel, potrivit acordului, dacă Ucraina intră într-un confict armat cu Rusia, România trebuie să îi sară în ajutor. Zilele trecute, Ucraina a declanșat un atac asupra uneia dintre cele două zone separatiste, aflate cumva sub protectie internațională. Nu a fost un atac care să poată fi pus pe seama vreunui act de provocare uneltit de Moscova. Atacul a fost declanșat printr-o decizie cât se poate de explicită a Guvernului ucrainean.

În acest sens, o ripostă a Moscovei, posibilă și probabilă, ar fi putut teoretic activa acordul semnat între Ucraina și România. Acordul cu Ucraina plasează România într-un război declarat cu una dintre cele mai puternice puteri militare ale lumii.

Tratatul NATO la care România a aderat prevede în două articole consecutive că România va fi apărată de alianță dacă este atacată de un stat non-NATO și dacă rezistă suficient de mult pentru ca aliații să poată adopta conform Constituțiilor statelor respective, decizia de a contraataca și de a-și aduce efectiv dispozitivele militare și trupele în contact direct cu statul agresor.

Președintele Klaus Iohannis este și comandatul suprem al ansambului de instituții începând cu Ministrul Apărării Naționale, care sunt plătite din banii contrbuabililor pentru a asigura suveanitatea statului român. Guvernul a semnat un acord extrem de periculos , care poate arunca în aer România, relatează corectnews.com

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!