România „la bucată”. Acuzatie TERIBILA: PNL-USR PLUS–UDMR pregătesc cel mai mare tun imobiliar din istorie

O deputată PSD acuză coaliția de guvernare că ar pregăti „privatizarea funciară” a României, un „tun” de peste 10 miliarde de euro.

„Coaliţia Austerităţii vinde România „la bucată”, la preţuri de nimic, în timp de pandemie! După ce că vor să înstrăineze companiile româneşti, mai nou, frăţia PNL-USR PLUS-UDMR doreşte să pună pe tavă străinilor şi terenurile agricole ale României, dând liber la vânzarea necondiţionată a acestora. 61 de deputaţi şi senatori ai Puterii, în frunte cu ministrul Agriculturii, Adrian Oros, au depus un proiect de lege ce prevede ca terenurile agricole să poată fi cumpărate de către străini, chiar dacă aceştia nu sunt rezidenţi în România şi chiar dacă sunt doar samsari de terenuri. Noul proiect anulează, astfel, condiţiile de cumpărare introduse de PSD pentru firme şi pentru persoane fizice din străinătate, precum şi interdicţia înstrăinării terenurilor timp de 8 ani de la achiziţionare, cu excepţia plăţii unui impozit de 80%, calculat la diferenţa dintre preţul de vânzare și preţul de cumpărare.

PNL-USR PLUS–UDMR pregătesc, în fapt, cel mai mare tun imobiliar din istorie, de peste 10 miliarde de euro, prin privatizarea funciară a României. Cel mai grav lucru este că proiectul de lege pune în pericol securitatea alimentară a populaţiei. Nimeni nu garantează că terenurile cumpărate vor fi folosite pentru agricultură. Astfel, cum îşi va putea asigura România consumul intern, dacă pământul agricol nu îi va mai aparţine? PSD cere actualului guvern să renunţe la acest proiect de lege şi să înţeleagă cât de vital este terenul agricol românesc, mai ales în caz de pandemie când se blochează importurile şi exporturile şi când nu te poţi baza decât pe ce ai la tine în ţară”, a transmis joi deputata PSD Cristina Elena Dinu.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!