Romania introduce, practic,”paşaportul de vaccinare”. Cetăţenii care au făcut vaccinul anti-COVID NU mai intră în carantină

O decizie incredibilă a fost luată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care a decis ca persoanele care au făcut vaccinul anti-COVID (prima doză şi rapel) să nu mai intre în carantină atunci când pătrund pe teritoriul naţional.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a luat luni mai multe măsuri, în contextul evoluţiei pandemiei de COVID-19. Printre ele, se aprobă o nouă listă galbenă, cu ţări unde incidenţa îmbolnăvirilor este ridicată, iar cetăţenii care se intorc din aceste ţări sunt obligate să intre două săptămâni în carantină.

Articolul 2 este însă o premieră pentru Europa, la acest moment, întrucât ţara noastră decide ca persoanele care au făcut vaccinul anti-COVID (prima doză şi rapel) să nu mai fie plasate în carantină la intrarea în ţară.

Citiți și:  Expert în vaccinuri: Opriți vaccinarea în plină pandemie! Nu faceți decât să creați alte tulpini, mai periculoase și mai infecțioase

„Sunt exceptate de la măsura carantinei aplicabilă persoanelor care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat sau persoanelor contact direct ale unei persoane confirmate, acele persoane care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2 inclusiv cea de a 2-a doză și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la administrarea celei de a 2-a doză până la data contactului direct sau până la data intrării în România.

Dovada efectuării vaccinului, inclusiv data administrării celei de a 2-a doză se va realiza prin intermediul documentului emis de unitatea sanitară care l-a administrat, din România sau din afara țării”, se arată în comunicatul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Această dovadă devine practic un paşaport de liberă trecere la intrarea în România.

Citiți și:  Este confirmat oficial! Riscul pe care-l are vaccinul AstraZeneca

Sursa: antena3.ro

LASA UN COMENTARIU