Romania introduce, practic,”paşaportul de vaccinare”. Cetăţenii care au făcut vaccinul anti-COVID NU mai intră în carantină

O decizie incredibilă a fost luată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care a decis ca persoanele care au făcut vaccinul anti-COVID (prima doză şi rapel) să nu mai intre în carantină atunci când pătrund pe teritoriul naţional.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a luat luni mai multe măsuri, în contextul evoluţiei pandemiei de COVID-19. Printre ele, se aprobă o nouă listă galbenă, cu ţări unde incidenţa îmbolnăvirilor este ridicată, iar cetăţenii care se intorc din aceste ţări sunt obligate să intre două săptămâni în carantină.

Articolul 2 este însă o premieră pentru Europa, la acest moment, întrucât ţara noastră decide ca persoanele care au făcut vaccinul anti-COVID (prima doză şi rapel) să nu mai fie plasate în carantină la intrarea în ţară.

„Sunt exceptate de la măsura carantinei aplicabilă persoanelor care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat sau persoanelor contact direct ale unei persoane confirmate, acele persoane care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2 inclusiv cea de a 2-a doză și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la administrarea celei de a 2-a doză până la data contactului direct sau până la data intrării în România.

Dovada efectuării vaccinului, inclusiv data administrării celei de a 2-a doză se va realiza prin intermediul documentului emis de unitatea sanitară care l-a administrat, din România sau din afara țării”, se arată în comunicatul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Această dovadă devine practic un paşaport de liberă trecere la intrarea în România.

Sursa: antena3.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *