România este PRIMA TARA din Europa care vaccinează copiii împotriva Covid

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a participat miercuri la inaugurarea centrului de vaccinare destinat copiilor amplasat în Parcul Lumea Copiilor, din sectorul 4 al Capitalei. Acolo urmează să fie imunizați copii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Atfel, România devine prima țară europeană care demarează campania de vaccinare a copiilor.

„Deschidem primul centru mobil de imunizare împotriva Covid-19 a copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani. Începând cu ora 13.00, copiii care doresc să fie vaccinaţi, însoţiţi de părinţi sau tutorele legal, sunt aşteptaţi în Parcul Lumea Copiilor (zona rotondă).” , au transmis autoritățile.

Întrebat dacă România este prima țară din Europa care vaccinează copii, Valeriu Gheorghiță a confirmat informația. „Aşa ştim şi noi, ştiu că Polonia în 7 iunie va demara campania de vaccinare şi pentru această grupă de vârstă, însă aici există diferenţe de strategie de la o ţară la alta. Ştim foarte bine că în multe alte ţări europene strategia de vaccinare s-a bazat pe includerea progresivă a anumitor grupe de vârstă, dar sunt incluşi de pildă copiii care au afecţiuni cronice, încă din acest moment”.

Citiți și:  OPRIȚI URGENT VACCINAREA COPIILOR! Citiți și DAȚI MAI DEPARTE!

Copiii vor primi serul produs de Pfizer/BioNTech.

„Am înţeles că au fost vaccinaţi peste 20 de copii, ne dorim să crească numărul lor. Sperăm într-o solidaritatea a oamenilor (…) Nu văd un loc mai bun pentru vaccinarea copiilor decât într-un parc”, spune Gheorghiţă.

Sursa: smartradio.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!