ROMANIA ESTE IN DOLIU. ASTAZI ÎȘI IA ADIO DE LA MAESTRUL ION DICHISEANU

După mai multe luni în care s-a aflat internat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, fiind supravegheat de medici și avându-i alături pe membrii familiei, Ion Dichiseanu s-a stins din viață. Marele actor a murit joi, 20 mai, iar teatrul și cinematografia românească sunt în doliu. În memoria tuturor rămâne ca un artist de excepție, aparițiile sale fiind cu adevărat unice.  Maestrul este condus pe ultimul drum, spre eternitate, iar toți care l-au îndrăgit sunt alături de familia greu încercată.

UPDATE 10:05 – Sicriul cu trupul neînsuflețit al marelui actor Ion Dichiseanu a plecat, în urmă cu doar câteva momente, spre Cimitirul Bellu, acolo unde, alături de alte nume celebre din muzica, filmul și teatrul românesc, își va dormi somnul de veci.

Sicriul cu trupul lui Ion Dischiseanu a plecat spre Cimitirul Bellu

Trupul neînsuflețit al actorului Ion Dichiseanu a fost depus, vineri, în jurul prânzului, în foaierul Teatrului Nottara, care i-a fost “acasă”. Au fost momente sfâșietoare, la care au participat, alături de membrii familiei, apropiați și colegi de scenă ai regretatului artist. În aplauzele celor prezenți, toți cu ochii în lacrimi, sicriul alb acoperit cu drapelul României a fost așezat în locul unde artistul a scris istorie zeci de ani.

Până la finalul zilei, sute de persoane, cu flori și lumânări, au venit să-i aducă un ultim omagiu marelui actor. Întregul proces s-a desfășurat cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Ion Dichiseanu, depus la Teatrul Nottara

Va fi înmormântat cu onoruri militare

Sâmbătă, 22 mai, la ora 10:00, cortegiul funerar va pleca spre Cimitirul Bellu, unde sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului Ion Dichiseanu va fi depus în capelă. Slujba va avea loc ora 12:00, artistul urmând să fie înmormântat cu onoruri militare.

Sursa: cancan.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!