România e în doliu! A încetat din viață o LEGENDA a sportului

România e în doliu! O legendă a sportului a încetat din viață. A marcat mai multe generații de jucătoare, cu cae a reușit performanțe uluitoare atât la nivel intern, cât și internațional.

România e în doliu! O legendă a sportului din țara noastră a încetat din viață. A marcat mai multe generații de jucătoare pe cae le-a condus spre peerformanțe uluitoare atât la nivel intern, cât și internațional.

Doliu uriaș în sportul românesc
Este doliu uriaș în handbalul din România. Ne-a părăsit unul dintre cei mai de succes antrenori din handbalul feminim. Este vorba despre legendarul Bogdan Macovei care a scris istorie pe banca Oltchimului, dar și a naționalei României.

”L-am venerat şi l-am iubit ca antrenor şi om. Sunt şocată, este un om care va fi pentru totdeauna în mintea şi sufletul meu. Nu am mai apucat să bem o cafea, aşa cum ne plănuisem, să mai stăm să depănăm amintiri sau să primesc sfaturi.

Nu am ştiut niciodată că ar fi bolnav, el nu se plângea niciodată şi nu a spus că ar avea probleme grave”, a declarat Carmen Amariei, conform news.ro.

Soția antrenorului a dat teribila veste
Soția lui Bogdan Macovei a dat teribila veste despre unul dintre cei mai de succes antrenori din România “Azi dimineaţă soţul meu mult iubit, Bogdan Macovei, a părăsit această lume pentru una mai bună şi mai blândă! Va trebui să învăţ să trăiesc fără prezenţa lui fizică!

Dar el va rămâne mereu lângă mine! Drum bun în eternitate, iubirea mea!”, este şi mesajul soţiei lui Bogdan Macovei, Sabina.

Bogdan Macovei a scris istorie la Olchim și la echipa națională
Bogdan Macovei a fost unul dintre cei mai discreți, dar de succes antrenri din handbalul românesc. A activat la nivel de club, echipe naţionale, România şi Macedonia, la nivel Federației Române de Handbal şi al forului european.

Printre performanțele sale se numără locul 4 obţinut cu naţionala României la Campionatul Mondial din 1999, unde Carmen Amariei a devenit golgeter, iar în carieră a contribuit decisiv şi la calificarea reprezentativei la Jocurile Olimpice din 2000. Tot la nivel de echipe naţionale a pregătit Macedonia, unde a rămas foarte apreciat, cu atât mai mult cu cât a condus Kometal Skopje cu succes în Liga Campionilor.

În România a cucerit titlul cu Oltchim Râmnicu Vâlcea, în 1999 şi 2000. Mai multe mesaje de condoleanţe au fost transmise, luni seară, pe reţelele sociale de foste mari jucătoare ale naţionalei României, precum şi de oficiali ai forului naţional şi european.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *