România, din nou rușinea Europei! ALERTA


România ajunge din nou rușinea Europei. Un europarlamentar PSD trage semnalul de alarmă. Potrivit acestuia, țara noastră a pierdut trenul spre zona euro, față de alte țări vecine.

Potrivit europarlamentarului PSD, Victor Negrescu, în timp ce alte țări vecine, precum Bulgaria sau Croația au intrat deja în anti-camera zonei euro, România a pierdut trenul, devenind astfel o rușine în Europa.

Totodată, acest subliniază faptul că mai avem o șansă doar dacă vom respecta recomandările specialiștilor. În acest caz, în maxim doi ani de zile, România va putea trece la zona euro.

”România a pierdut trenul aderării la zona euro. Bulgaria și Croația au intrat în anti-camera zonei euro aderând la ERM-2 (mecanismul ratelor de schimb). Dacă vor respecta recomandările specialiștilor vor intra în zona euro în doi ani. Acest lucru va aduce acestor țări un plus de stabilitate economică și accesul la miliarde de euro disponibile pentru țările membre”, a spus europarlamentarul.

Nu respectă niciun criteriu
Acesta a explicat pe scurt în ce situație se află, de fapt, România. Potrivit europarlamentarului PSD, țara noastră nu respectă absolut niciun criteriu pentru a adera la zona euro.

”Între timp, România este în situația ca pentru prima dată să nu respecte niciun criteriu de aderare la zona euro. Avem un ministru al Finanțelor care se laudă cu scăderea inflației generată de scăderea consumului provocat de criză. Niciun plan. Nicio reacție. Sub guvernarea liberală ne îndepărtăm tot mai mult de Europa: nu suntem în zona euro, nimic pe Schengen, frontiere închise, în topul creșterii șomajului și cu rată scăzută de absorbție a fondurilor europene.

În urmă cu aproape doi ani am insistat, în calitate de ministru al afacerilor europene, asupra creării unui plan de aderare la zona euro. Iată că stânga a lăsat României o strategie aprobată de toată lumea dar nu avem din păcate decidenții care să poată aplica respectivele măsuri. România pierde din nou. Dreapta s-a lăudat în ultimii ani că are relații la Bruxelles, dar la ce ne ajută lauda aceasta acum. Totul a fost o minciună. Cu lucruri bune, și cu greșeli pe care le-am criticat public și pe care trebuie să le recunoaștem pentru a merge înainte, stânga poate și trebuie să își asume aducerea României mai aproape de nucleul dur al Europei și profita astfel de fondurile disponibile pentru a se dezvolta”, a adăugat Victor Negrescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.