România, datoare vândută! Ce facem cu acest jaf? Florin Cîțu a dezvăluit dimensiunile dezastrului

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a susținut joi o conferință de presă în care a arătat că tot ce a găsit la minister a depășit cele mai pesimiste așteptări, iar partenerii internaționali nu au cunoscut situația reală.

România a fost condusă după două bugete: cel prezentat în Parlament și cel care avea toate informațiile reale, folosit pentru finanțarea baronilor locali. Este metoda Al Capone, cu două registre, a spus Cîțu.

”Ce facem cu acest jaf? Eu voi sesiza organele competente. Studiem posibilitaea sesizării organelor de competență penală, pentru constituirea de grup infracțional organizat”, a declarat ministrul de Finanțe.

”Astfel, pe partea fiscală, așa-numita revoluție fiscală, transferul contribuțiilor, a fost adevărata problemă, pentru că jumătate din companii nu au tranferat contribuții. Prin urmare, avem o gaură de 2 miliade de lei la bugetul asigurărilor de stat, necolectați.

Citiți și:  Uf, biata proastă, stă pe ciuci și se cacă-n glastră!

Iar Casa Națională de de Sănătate are datorii către companii de 1,8 miliarde de lei, după 10 luni de zile, estimarea spre 12 luni se duce spre 4 miliarde de lei.

Până la sfârșitul anului vor fi returnați banii către companii, din TVA de rambursat”, a mai spus Cîțu.

”Totul a fost premeditat. Avem deja câteva indicii, că și-au dat derogare de la legea responsabilității fiscale, dar foarte grav este că au fost afectate fundamentele economiei românești.

Bugetul național a fost pus în slujba PSD. Prin rectificările bugetare, banii erau transferați către interesele de partid. Nu se putea face acest lucru fără complicitatea Comisiei Naționale de Prognoză.

Citiți și:  FARA PRECEDENT! Caramitru, VAL de JIGNIRI grotești la adresa votanților PSD: Sunt prosti de bubuie și nu știu sa facă nimic

S-a știut de la început că banii nu vor ajunge către investiții”, a adăugat ministrul de Finanțe.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile