GENERAL

România va fi atacată? Ministrul Apărării Naţionale a făcut un anunț major pentru toți românii

rtg5

Ministrul Apărării Naționale a venit cu o serie de declarații de ultimă oră! Este vorba despre situația conflictuală din Orientul Mijlociu. Războiul dintre SUA și Iran a provocat consecințe drastice la nivelul mondial. Cum va fi afectată România de situația din Iran?

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naţionale, a declarat, miercuri, că în momentul de față nu există motive de îngrijorare în ceea ce privește România. De asemenea, acesta susține că există totuși o probabilitate foarte mică ca România să fie atacată.

„Evoluţia situaţiei de securitate nu este una matematică, motiv pentru care daţi-mi voie să nu dau cifre, în schimb doresc cu toată responsabilitatea (…) să calmăm opinia publică şi să spunem că în momentul de faţă nu sunt motive să intre într-o stare de panică vizavi de ceea ce ar putea să se întâmple. Sigur, există un risc, dar probabilitatea de a se întâmpla este una mică”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Militari români au fost relocați din Irak

În cadrul audierilor din comisiile senatoriale de politică externă şi de apărare, ministrul a precizat că militarii români din misiunea NATO de instruire din Irak au fost relocaţi pentru a fi feriți de pericole.

„Garanţiile de securitate într-un astfel de teatru de operaţii sunt în conformitate cu specificul misiunii şi cu tot ceea ce înseamnă asumarea profesiei de militar şi elementele de specificitate ale misiunii pe care o execută. Strict la militarii români, cei care fac parte din misiunea NATO de instruire, aceştia au fost relocaţi, astfel încât să iasă de sub incidenţa oricăror pericole şi ameninţări la securitatea acestora. Cei care fac parte din Coaliţia anti Daesh sunt de asemenea în derulare a planurilor de contingenţă, conform elementelor stabilitate la nivel de Coaliţie”, a mai precizat Ciucă.

Tot în cadrul audierilor ministrul a declarat și că primul sistem Patriot, din cele şapte, va deveni operaţional în acest an.

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.