Romania acuzata de SUA ca nu le inapoiaza bisericile MAGHIARILOR si EVREILOR

tokes pastor

Mai multi membri ai Congresului american acuza statul roman ca refuza sa dea inapoi un numar urias de proprietati bisericesti confiscate de catre comunisti de la comunitatile de evrei si maghiari din Romania.

Totusi, reprezentantii Ambasadei Romaniei din Washington insista ca oficialii de la Bucuresti fac tot posibilul pentru a rezolva aceasta “situatie complicata”, prin restituirea sau compensarea a peste 4.000 de biserici si alte proprietati religioase, arata Washington Times.

Toate acestea au fost confiscate de regimul comunist dupa Al Doilea Razboi Mondial si pastrate pana la inlaturarea dictatorului Nicolae Ceausescu.

Un numar de 20 de membri ai Congresului SUA, dintre care 13 republicani si sapte democrati, i-au scris secretarului de stat John Kerry, la mijlocul lunii iunie, cerandu-i sa puna presiune pe Romania in aceasta chestiune.

Citiți și:  De ce Rusia este rea și de ce America e bună?

Tara noastra ar trebui sa raspunda cat mai rapid solicitarilor liderilor crestini si evrei, care incearca sa intre din nou in posesia numeroaselor biserici, scoli, spitale, orfelinate si alte proprietati.

Membrii Congresului l-au rugat pe Kerry “sa sileasca Guvernul roman sa puna capat acestei nedreptati, care s-a tot adancit pe masura ce statul a refuzat sa restituie proprietatile confiscate ilegal de la minoritati dupa 1945″. De Diana Toea – Ziare.com

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile