fbpx
INTERNATIONALSTIRI

Româncă declarată eroină, în Italia. Roxana s-a luptat şi a trimis la închisoare patru membri ai clanului Casamonica (Video)

zf

Ieri, 5 martie, la Palatul Quirinale din Roma, președintele Italiei, Sergio Mattarella, a decorat 33 de cetăţeni, oferindu-le titlul de “Eroi Eivili”. Printre premianţi se numără şi o româncă, Roxana Roman, pentru curajul de a se fi luptat cu mafia din Peninsulă.

Roxana Roman, proprietara localului “Roxy Bar” din Roma, care în luna aprilie 2018 s-a opus violenței unor membri ai clanului Casamonica, a fost numită Cavaler al Ordinului de Merit al Republicii Italiene în cadrul ceremoniei dedicate “Eroilor Civili”.

“Sunt foarte entuziasmată, a fost cu adevărat o onoare. Ceea ce am făcut este normal, sper că va deveni o chestiune normală și pentru alții. Nu mă simt eroină”, a declarat tânăra româncă de 34 de ani, după ce a primit cea mai importantă distincţie din mâinile președintelui Italiei.

Reamintim că în luna aprilie 2018, Roxana Roman s-a luptat cu doi membri ai clanului Casamonica, ce intraseră în barul deţinut de ea şi de soţul ei.

Nervoşi că nu au fost serviţi mai repede, bărbaţii l-au atacat pe soțul Roxanei, au devastat localul și chiar au încercat să ia banii din casa de marcat.

Românca s-a opus cu înverșunare, iar agresorii au fost nevoiți în cele din urmă să renunțe. Însă a fost doar începutul unui război cu mafia din Roma.

Timp de două zile, “Roxy Bar” a fost închis din pricina amenințărilor constante.

Imediat după incident, Roxana Roman a depus o plângere penală, moment în care clanul Casamonica a început să-i transmită mesaje prin căi indirecte, pentru a renunța la demers.

Gestul Roxanei nu a rămas fără ecou. La o lună după agresiune și numeroase demonstrații de solidaritate cu “Roxy Bar”, cei doi mafioți au fost arestați.

Alături de ei, și un bărbat care a amenințat-o pe Roxana și i-a cerut să retragă plângerea.

În luna octombrie 2018, Alfredo Di Silvio a fost condamnat la 4 ani și 10 luni de închisoare, fratele său Vicenzo Di Silvio la 4 ani și 8 luni de închisoare, iar bunicul lor la 3 ani și 2 luni de închisoare. Antonio Casamonica, cel de-al patrulea acuzat, a ajuns şi el după gratii.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.