“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
INTERNATIONALSTIRI

Român, LĂSAT SĂ MOARĂ pe o plantaţie din Italia. Tânărul s-a PRĂBUŞIT pe câmp şi nimeni nu l-a ajutat. Avea o soţie şi un copilas de câţiva anişori

rmn

Miercuri după-amiază, primarul Larino Vincenzo Notarangelo şi consilierul regional Michele Petraroia au mers pe câmpul de la Nuova Cliternia, provincia italiană Campobasso, acolo unde, în urmă cu nouă ani, pe 29 iulie 2008, românul Gheorghe Radu şi-a găsit sfârşitul la finalul unei zile istovitoare de muncă pe o plantație de roșii. Avea 35 de ani, o soţie, şi o fiică de doar câţiva anişori.

“La 90 de ani de la moartea lui Sacco şi Vanzetti, doi italieni care au emigrat în SUA, în căutarea norocului, şi care au fost ucişi pentru idealurile lor, în Italia are loc o tragedie şi nimeni nu este găsit vinovat”, spune primarul Larino Vincenzo Notarangelo.

După nouă ani de la tragedie, câmpurile de la Nuova Cliternia sunt în continuare îngălbenite de razele soarelui, măslinii sunt în continuare verzi şi cerul albastru.

Doar Radu nu mai este.

Plecase în Italia pentru a le oferi soţiei şi fetiţei lor un trai mai bun. În dimineața zilei de 29 iulie 2008, totul avea să se năruie. Împreună cu alţi muncitori, s-a urcat într-un microbuz care i-a dus pe câmpurile din Nuova Cliternia. Urma să culeagă şi să încarce roșii.

Din cauza arşiţei, bărbatul s-a prăbușit la pământ, dar niciunul dintre cei care îl însoţeau nu i-a sărit în ajutor. L-au lăsat să moară într-un şanţ.

Presa din Peninsulă scrie că oamenilor le-ar fi fost frică să intervină sau să cheme autoritățile pentru că munceau ilegal pe teritoriul Italiei.

Au trecut nouă ani de la tragedie, iar de atunci, soția lui Gheorghe Radu s-a luptat în instanță pentru a se face dreptate. Deși soțul ei a fost lăsat să moară într-un șanț de la marginea câmpului, tribunalul din Italia a stabilit că acest caz se încadrează la simpla fatalitate, nu la moarte la locul de muncă.

Mai precis, nimeni nu a fost găsit vinovat, scrie termolionline.it.

În locul unde Gherghe şi-a dat ultima suflare, familia tânărului, ajutată de asociaţie, a fost ridicată o cruce. Acolo, văduva tânărului, împreună cu fetiţa lor, merg şi aprind câte o lumânare.

rmn2

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.