Robert Turcescu, anunț bombă! Cine va fi propunerea de Premier. Nu este Ludovic Orban

Soarta postului de Premier dar și de Comisar European este încă o incertitudine. Cele mai mari şanse să formeze viitorul Guvern le are acum PNL, astfel că liberalii vor fi, cel mai probabil, cei care își vor vedea propunerile în funcții.

Robert Turcescu înaintează teoria că Siegfried Mureşan va fi, cel mai probabil, propunerea pentru Premier din partea PNL și nu Ludovic Orban, așa cum este vehiculat.

În urma succesului moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, s-ar putea schimba şi soarta propunerilor României pentru postul de comisar european. Astfel, PNL, partidul care se pare că va forma viitorul Guvern, ia în calcul numele lui Siegfried Mureşan şi Adina Vălean pentru propunerea de comisar european din partea României.

De asemenea, europarlamentarul Siegfried Mureşan, vicepreşedinte al Partidului Popular European, principala formaţiune politică din Parlamentul European, este prima opţiune a liberalilor și în cazul funcției de Comisar European. În cazul în care preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, insistă cu păstrarea cotei de gen solicitată în debutul procesului de formare a Comisiei, cea de-a doua opţiune este europarlamentarul Adina Vălean, preşedinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare şi Energie (ITRE) din Parlamentul European, potrivit g4media.ro.

”Siegfried Mureșan are toate șansele să fie acceptat. Este unul dintre cei mai buni și mai bine văzuți europarlamentari din PE. În 2014, România a propus o femeie, în persoana Corinei Crețu, la solicitarea lui Jean Claude Juncker. Nu putem noi fi mereu constrânși să nominalizăm o femeie. Pe de altă parte, Ursula von der Leyen își poate asuma fără probleme să ceară votul Parlamentului și fără a avea un număr egal de comisari femei și bărbați. Până la urmă ea a propus egalitate, dar Parlamentul i-a respins două femei. Chiar dacă Franța și România ar nominaliza bărbați în locul celor două femei respinse, tot ar fi Comisia Europeană cu cel mai mare număr de femei din istorie”, spune un lider PNL.

Sursele din Partidul Naţional Liberal au mai precizat că propunerile vor fi făcute abia după investirea noului Guvern PNL şi numai după acordul preşedintelui Klaus Iohannis.
”Nu mai suntem presați de timp. Noua Comisie Europeană nu va intra în funcțiune de la 1 noiembrie, așa cum era stabilit, ci de la 1 decembrie. Votul în Parlamentul European va fi undeva la finalul lunii viitoare. Deci avem suficient timp să așteptăm învestirea noului guvern care să facă propunerea de comisar către Bruxelles”, a precizat un alt lider PNL.

Este foarte posibil, potrivit surselor citate, să se facă un schimb între portofoliile alocate inițial României și Ungariei, țara noastră urmând să primească portofoliul foarte important al Extinderii, iar Budapesta pe cel al Transporturilor.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *