RISCUL UNUI RĂZBOI NUCLEAR apare iar în prim-plan. Discurs apocaliptic a lui Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat joi că există în lume o tendinţă crescândă de a subestima ameninţarea cu un război nuclear, relatează agenţia DPA.

„Această tendinţă are loc şi este chiar din ce în ce mai mare”, a declarat Putin jurnaliştilor la Moscova. ”Constatăm în prezent o prăbuşire a sistemului internaţional de control al armelor”, a adăugat el.

Liderul de la Kremlin a avertizat că războiul nuclear ”poate duce la moartea întregii civilizaţii şi posibil chiar a întregii planete”.

Pericolul unui război nuclear este ”într-un fel ascuns, estompat. El pare imposibil sau nu atât de important”, a mai spus Putin în conferinţa sa de presă anuală, relatează Agerpres.

Amintim că tensiunile dintre Statele Unite ale Americii și Rusia au ajuns la un nivel fără precedent, din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF).

În acest context, Putin sublinia că Rusia va reacţiona simetric dacă SUA vor dezvolta noi tipuri de rachete. El spunea ca nu cumva, după eventuala retragere din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare, America sp nu se înarmeze și mai mult, având în vedere că Pentagonul are deja în planul bugetar un proiect balistic.

Vladimir Putin a mai declarat cu acea ocazie că, înainte de anunţul preşedintelui Donald Trump privind retragerea SUA din Tratatul INF, Congresul alocase fonduri pentru dezvoltarea unor noi rachete nucleare.

„Decizia SUA (de retragere din INF – n.red.) a fost luată tacit cu mult timp înainte, au crezut că nu vom observa, dar proiectul este deja stipulat în bugetul Pentagonului, adică dezvoltarea acestor rachete; au anunţat retragerea din Tratatul INF abia ulterior.

Apoi, au început să caute pe cineva căruia să îi atribuie vina, iar cel mai simplu şi cel mai tradiţional lucru pentru Occident este să spună că este vina Rusiei. Dar acest lucru nu este adevărat, ne opunem anulării acestui Tratat, dar, dacă se va întâmpla acest lucru, vom reacţiona în mod adecvat”, declarat liderul de la Kremlin la începutul lunii.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *