fbpx
GENERAL

Rezultate finale la bacalaureat 2023 | CONTESTAȚII

index 10

Ministerul Educaţiei anunţă rezultatele finale ale Bacalaureatului 2023: Verifică-ţi nota după contestaţii!

Ministerul Educaţiei va publica, vineri, rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor. Aşteptările sunt mari, iar absolvenţii de liceu vor afla în sfârşit rezultatele obţinute la examenul de maturitate.

Rezultatele vor fi disponibile atât online, pe platforma oficială, cât şi în centrele de examen. Pentru a respecta confidenţialitatea datelor personale, numele şi prenumele candidaţilor vor fi anonimizate conform prevederilor Regulamentului General privind Protecţia Datelor.

Primele rezultate ale examenului de bacalaureat au fost afişate în data de 3 iulie, oferind absolvenţilor o primă impresie asupra performanţelor lor. Din totalul de 125.352 de candidaţi prezenţi, 91.246 au promovat examenul, reprezentând o rată de promovare de 72,8% înainte de contestaţii. Rata de promovare pentru promoţia curentă este de 78,4%, în creştere faţă de anul precedent.

Vezi aici: Rezultate finale Bacalaureat 2023: Află ce notă ai obținut după contestații

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. Acestea includ recunoaşterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea unei note minime de 5 la fiecare probă, precum şi obţinerea mediei minime de 6 la probele scrise.

Anul trecut, după soluţionarea contestaţiilor, rata de promovare a crescut la 75,2%, înregistrând o creştere de 1,9% faţă de rezultatele iniţiale.

Vezi aici: Rezultate finale / contestatii BAC 2023

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.