fbpx
GENERAL

Rezultate finale / contestatii BAC 2023

index 10

Rezultate finale / contestații BAC 2023

Data publicării rezultatelor finale și procesul de contestare

Află când vor fi publicate rezultatele finale la examenul de Bacalaureat 2023 și cum poți contesta notele inițiale. Descoperă calendarul oficial și informații despre procedura de contestații conform Ministerului Educației.

Procedura de contestare și notare la Bacalaureat

În conformitate cu procedura Ministerului Educației, candidații au avut posibilitatea să depună contestații în intervalul orar 12:00 – 18:00, pe 3 iulie, pentru a contesta notele inițiale. Este important de menționat că nota obținută în etapa de soluționare a contestațiilor devine nota definitivă, indiferent de diferența de punctaj față de evaluarea inițială. Informează-te despre procedura de evaluare inițială a lucrărilor scrise și de rezolvare a contestațiilor și află cum se calculează nota finală.

Confidențialitatea și anonimizarea rezultatelor

Rezumat: Ministerul Educației asigură anonimizarea rezultatelor candidaților pentru a proteja datele personale. Rezultatele sunt afișate folosind coduri individuale, înlocuind numele și prenumele candidaților. Află mai multe despre modul în care se respectă regulamentul privind protecția datelor personale și cum sunt distribuite codurile individuale la prima probă susținută de candidați.

Condițiile pe care un elev trebuie să le îndeplinească pentru a promova examenul de Bacalaureat sunt:

-să-și fi echivalat sau recunoscut toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
-să susţină toate probele scrise şi să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
-să obţină media generală 6(cel puţin) la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat. Acolo unde candidaţii obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile, precum şi candidaţii care s-au prezentat la unele, dar nu la toate probele de examen sunt declaraţi „respinşi”.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.