Rezultat uimitor al OPC : apa de la robinet este mai pură decât apa plată a multor supermarketuri

apa_24033500-696x463

Apa de la robinet este mai sănătoasă decât cea îmbuteliată. Este concluzia inspectorilor de la Protecția Consumatorului din Buzău, după verificarea mai multor supermarketuri din județ. În urma analizelor mostrelor de apă din comerț, inspectorii OPC au constatat că nivelul microbilor este mult mai ridicat în cazul apei îmbuteliate decât în cazul apei care curge la robinet.

Inspectorii de la Oficiul pentru Protecția Consumatorului Buzău au descins săptămâna trecută în cele mai importante lanțuri comerciale din județ. Ei au luat probe din apa îmbuteliată aflată spre comercializare pe rafturile marilor magazine. În urma controalelor, inspectorii OPC au constat că în foarte multe cazuri, apa îmbuteliată, pe care buzoienii o cumpără zilnic pentru consum, conține mai mulți microbi decât apa de la robinet, furnizată prin sistemul centralizat, conform stiridebuzau.ro.

VEZI SI: SI TU FACI GRESEALA ASTA! CE NU STIAI DESPRE APA IMBUTELIATA

”Au venit peste jumătate din rezultate și anormal în mari unități comerciale s-a găsit apă de la anumiți furnizori care depășea cu mult limitele admisibile în ceea ce privește compoziția microbiologică. Dacă e să facem o comparație, pentru că m-am interesat la DSV care monitorizează împreună cu DSP calitatea apei, pot spune că apa de la robinet este mult mai bună”, a declarat Nicuțor Dinulescu, director OPC Buzău.

De la râu şi până la robinetul de la bucătărie, trecând prin uzinele de tratare, apa este permanent supravegheată, așa că nu e nevoie să cumpărăm apă plată. Cea furnizată în sistemul public de distribuire este întotdeauna proaspătă și, nefiind ambalată în sticle de plastic, ne ajută și să protejăm mediul înconjurător.

VEZI SI: STUDIU. Apa imbuteliata provoaca diabet, boli de inima si chiar cancer

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *