Rezervisti contactati telefonic pentru a se prezenta la centrele militare teritoriale

soldati

Mai multe publicaţii online semnalează faptul că – în ciuda celor afirmate sus-şi-tare atât de ministul Apărării, Mircea Duşa, cât şi de premierul Victor Ponta, cum că “nu se face nicio mobilizare” – în unele judeţe, rezerviştii au fost contactaţi telefonic pentru a se prezenta la centrele militare teritoriale.

Spre exemplu, dcnews.ro susţine că un rezervist a semnalat faptul că “zilele trecute a fost contactat telefonic şi i s-a cerut să se prezinte la centrul militar teritorial de care aparţine, fără să i se dea alte explicaţii”.

Acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care, în Monitorul Oficial din 28 aprilie a fost publicat un ordin în care a fost prezentat modelul certificatului medical pe care toţi tinerii sunt obligaţi să-l deţină la recrutare, în perioada stării de război.

“Dacă nu este o farsă, atunci sunt posibile două scenarii: fie MApN a făcut, din nou, modificări fără să anunţe, fie sunt provocări în cheie politică, în campania electorală. Nu este exclusă varianta unor escrocherii prin telefon,  dar nu s-au cerut bani, aşa cum se întâmplă cu cei păcăliţi prin “metoda accidentul”. afirmă cei de la dcnews.

Citiți și:  Dictatura sanitară, impusă cu cea militară? Proiect MApN: Poliția Militară va avea drepturi asupra populației civile în timpul stării de alertă sau a stării de urgență

În atare condiţii cei de la dcnews.ro  l-au contactat pe colonelul(r) Valeriu Pricină. Acesta a afirmat că este exclusă “posibilitatea ca rezerviştii să fie chemaţi prin intermediul telefonului la centrele militare teritoriale”.

“Chemarea rezerviştilor se face prin Poştă, prin ordine de mobilizare oficiale. Rezerviştii ar mai putea fi chemaţi pentru clarificarea situaţiei militare, dar acest lucru se face tot prin Poştă”, a declarat Pricină.

Într-un alt judeţ, la Botoşani,Consiliul Judeţean a adoptat o Hotărâre prin care s-a alocat o sumă de bani “în caz de necesitate”.

“Mai mult decât atât, unii botoşăneni care au efectuat stagiul militar obligatoriu, au primit ordine de chemare la unităţile militare sau la alte structuri aflate în subordinea Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne. Mai mult, se pare că rezerviştilor li s-ar fi solicitat şi acte medicale pentru a li se vedea starea de sănătate”, se arată într-un articol apărut pe www.botosaneanul.ro.

Citiți și:  Dictatura sanitară, impusă cu cea militară? Proiect MApN: Poliția Militară va avea drepturi asupra populației civile în timpul stării de alertă sau a stării de urgență

”Am şi eu invitaţie la această convocare pe data de  2 – 3 – 4 iunie, dacă nu mă înşel, să particip la această instruire. Ei vor să facă un exerciţiu de mobilizare ca să vadă în cât timp se prezintă rezerviştii la unitate, probabil cheamă şi pe cei care nu au făcut armată. Dar pot fi mobilizaţi că sunt şefi ai unor agenţi economici care au mașini care le pot pune la  dispoziţie. Şi vor veni 20 de ofiţeri de la Bucureşti care vor face instruirea”, a declarat prefectul Costică Macaleţi, într-un interviu publicat sub titlul “Ne pregătim de război? Rezerviştii de la Botoşani chemaţi pentru instruire de trei zile”.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU