Revoluție la Teheran. Gardienii Revoluției, încolțiți de manifestanți. Breaking News

După ce autoritățile iraniene au recunoscut, sâmbătă, că avionul ucrainean cu 176 de persoane la bord a fost doborât de o rachetă, dintr-o „eroare umană”, mai multe grupuri de protestatari au ieșit în stradă la Teheran.

Protestatarii au cerut demisia ayatollahului Ali Khamenei – liderul suprem al Iranului – și au scandat împotriva Gardienilor Revoluţiei, forțele militare de elită care răspund direct în fața ayatollahului.

„Rușine!”, „Demisia” și „Moarte mincinoşilor”, au scandat oamenii.

Autorităţile iraniene intervin pentru dispersarea protestatarilor.

Într-un comunicat emis, sâmbătă, de către autoritățile iraniene, acestea au recunoscut că avionul a fost doborât o unitate antiaeriană a Gardienilor Revoluţiei . Aeronava a aparținut companiei Ukrainian Airlines.

Toate cele 176 de persoane aflate la bord și-au pierdut viața. Avionul a fost doborât în contextul în care Iranul se temea de represalii după ce atacase baze militare din Irak ca ripostă la asasinarea de către SUA a comandantului militar iranian Qassem Soleimani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.