REVOLTATOR! Profesoara romanca certata ca nu stie limba maghiara, intr-un autobuz din Targu Mures


controlor-autobuz

IN CE TARA TRAIM? CARE ESTE LIMBA NOASTRA OFICIALA IN AUTOBUZ, IN TRAMVAI, LA MAGAZIN, LA SCOALA, SI ORIUNDE PASESTI IN ACEASTA TARA? SE POATE SA FIM CERTATI IN TARA NOASTRA CA NU STIM ALTA LIMBA DECAT LIMBA NOASTRA STRAMOSEASCA!

O doamna profesoara din Cluj Napoca, care s-a reîntors după zeci de ani in orașul ei de suflet, Targu Mures, acolo unde si-a petrecut anii de școala,  a rămas socata de faptul ca intr-un autobuz nimeni nu vorbea românește. Ba mai mult, distinsa doamna a fost certată că nu ştie limba maghiara, de către pasagerii acelui autobuz, replicându-i-se  in cele din urma, in românește că, dacă nu știe limba maghiara n-are ce căuta in Targu Mureș!

Redam mai jos, INTOCMAI scrisoarea adresata cotidianului online avantulliber.ro de catre profesoara mai sus amintita.

„Mă aflu de câteva zile într-o vizită familială, de la Cluj-Napoca în Târgu-Mureş, unde m-am întors de decenii, în amintirea anilor de şcoală trăiţi cu emoţie şi respect la fostul Liceu «Unirea».

Citiți și:  Ungurii fac legea în Țara Românească: Drapelul României dat jos de pe primăria Sfântu Gheorghe

Într-o scurtă călătorie cu autobuzul nr. 44, în data de 5 august, între orele 10-11, am trăit un incident agresiv, etnic, neaşteptat şi inacceptabil oriunde ne-am afla în România. Vroiam să-mi cumpăr bilet de călătorie, dar nu se remarca prezenţa unui casier. Am întrebat-o pe o cetăţeancă, cum aş putea proceda. Mi s-a replicat explicativ în limba maghiară. În maşină se vorbea tare, ostentativ, de majoritatea călătorilor în limba maghiară. I-am replicat «doamnei» că nu înţeleg ce mi-a răspuns. Contrariată, m-a admonestat că nu ştiu să vorbesc ungureşte, altfel, ce caut în Târgu-Mureş? Atunci eu am întrebat-o dacă suntem în Ungaria sau în România. Nu mi-a răspuns. Agresivei unguroaice vârstnice i s-au asociat şi alţii de teapa ei, precizând că drepturile minorităţii maghiare sunt necesare şi imperative. Cam un sfert de oră am fost comentată în colectivitatea lor, nimeni nu mi-a luat apărarea. Se pronunţau repetat, cuvântul «ţigan», cu referiri la persoana mea, şi alte opinii depreciative, pe care le-am intuit, amintindu-mi unele cuvinte ştiute din anii de şcoală, din fosta Regiune Autonomă Maghiară, conform CYD.ro.

Citiți și:  HBO RENUNȚĂ LA PREMIEREA UNUI FILM ROMÂNESC PROVOCATOR PENTRU UNGURI

Mă simt copleşită de nedreptatea istorică şi actuală asupra românilor ardeleni, amplificată de legi privilegiate, abuzive, iresponsabile, făcute de inculţii politicieni actuali, trădători de ţară. Am avut ocazia să cunosc şi alte ţări din lume (SUA, Canada, Germania), unde limba oficială este limba naţională, obligatorie pentru toţi cei care vor să fie cetăţeni ai acelor ţări. Pe lângă drepturi, în echilibru, există obligaţii netârguite după interese politice. Cer introducerea, în Constituţie, a unui articol privind retragerea cetăţeniei tuturor acelora care aduc prejudicii României, însemnelor naţionale şi limbii române”.

VEZI SI: Să ne pișăm pe țigănia de la înmormântarea lui Fane Spoitoru și pe televiziunile din România

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Nicola Stefan Vardia
Nicola Stefan Vardia
4 ani in urma cu

Romanii sunt desconsiderati dintotdeauna in Tg.Mures deoarece acolo exista o comunitate puternica de oameni. Eu am fost acolo la un festival si am primit o injuratura doar pentru ca eram roman. Dar orasul era foarte curat si frumos si civilizat am cantat in Palatul Culturii cu vestita Sala a Oglinzilor, a fost foarte frumos. Cam prin 1998 cativa prieteni mergeau prin Tg.Mures si vorbeau in romaneste cand s-au pomenit inconjurati de oameni agresivi care i-au luat la bataie. Nu s-a aflat din ce motiv. Faptul ca acea comunitate e maghiara nu are prea mare importanta, cel mai importanta este ca acolo o sa gasesti o opinie publica reala, ceea ce nu o sa gasesti intre romani poti sa cauti mult si bine. Convingerea acelei comunitati este clara, cu cat mai putini romani, cu atat mai bine, si sincer nu am cum sa ii condamn pentru asta – e alegerea lor. Metoda lor de a exclude romanii este de a ii exclude pe toti cei care nu vorbesc maghiara, probabil ca e mai extremista, dar daca e eficienta ce mai conteaza. De ce ii dispretuiesc pe romani cred ca nu e greu de ghicit, iar romanii nu pot schimba asta fara sa se schimbe ei insisi, sa aiba onoare, sa fie cinstiti si corecti, iar cei care fac asta in Romania sunt condamnati la moarte sau la o viata la limita imposibilului, deoarece tara asta e napadita de hoti, corupti si tradatori in absolut toate structurile oricarei institutii a statului. Daca esti un om extrem de puternic si ai foarte multa energie nu poti decat sa te mentii cu mare noroc si multa greutate cu capul deasupra rahatului in care plutesti. Daca romanii sunt atat de buni, cum de nu au reusit sa isi gaseasca un presedinte dintre ei si au ales unul neamt ?…Si premierul e ungur.
Inainte de a isi face romanii probleme ce limba se vorbeste in Tg.Mures, mai bine sa isi faca probleme ce limba se vorbeste la Cotroceni ! Romanii (cu mici exceptii) sunt un neam care prin traditie si obiceiuri intotdeauna vor distruge si vor trada orice inseamna valoare reala sau om de valoare din randul comunitatii lor de romani, deci e normal ca orice alta comunitate straina sa le puna conditia sa renunte la oricare din obiceiurile lor inainte de a fi primiti in randul acelei comunitati. In general problema romanilor, care au de suferit enorm in Romania, nu este ca s-au nascut romani, ci ca nu s-au nascut ca ceilalti din jurul lor, adica hoti si tradatori. Mai devreme sau mai tarziu toti romanii nu o sa mai aiba alta solutie decat sa fuga din tara ori sa moara aici intr-o lupta inegala cu hotii. Maghiarii daca pot sa scape de asta felicitarile mele si respectul meu !!!…

Dragos
Dragos
3 ani in urma cu
Raspunde lui:  Nicola Stefan Vardia

Invectivele domnului John Mod nu au ce cauta in acest dialog. Totodata il invit pe domnul Levente Lazar sa ne demonstreze ca limba maghiara e mai veche decit Latina. eu ii raspund ca daca actuala limba maghiara are multe elemente dintr-o limba ce se mai vorbeste pe undeva prin Asia, actualii maghiari nu au nimic in comun cu acei vorbitori asiatici. Aceia sunt alt neam, alt cod genetic. Cei ce locuiesc in Panonia sunt germani, cehi, romani, slovaci maghiarizati intr-un mod intr-adevar interesant si unic in lume. Merita intr-adevar discutata aceasta problema. De asemenea mai constat complexul maghiarilor cind e vorba despre alte limbi, cum at fi romana, sau ceha sau rusa. Maghiarii urasc orice nu este maghiar, nu suporta decit rosu, alb, verde. Nu stiu sa existe in alta parte o alta comunitate de oameni care sa urasca atit de intens ce nu tine de gruparea lor. Pentru maghiari este bine cind ceilalti sunt slugi, iar ei sunt stapini. Asa cum a fost secole la rind in Transilvania. Nu vad o natiune sa traiasca pe bune cu acesti maghiari, deoarece au prea multa ura. Chiar stapini fiind, ei tot nu se pot bucura, pina nu-si bat joc de ceilalti, nu se simt bine. Si cind te gindesti , ca multi dintre ei apartin unor natiuni ca romanii, germanii sau slavii …Tratatul de la Trianon le-a adus mai mult servicii, dar au atit de multa ura , incit nu pot vedea acest bine care li s-a facut … Poate nici nu l-au meritat, poate ca meritau sa traiasca intr-un imperiu in care erau minoritari absolut …