REVOLTATOR O noapte de cazare – 965 euro. „Asta însemnă consumați produse românești?”


După ce pandemia provocată de coronavirus a paralizat întreaga lume iar industria aviației este la pământ, aproape toate zborurile fiind anulate, împătimiții vacanțelor sunt obligați să reorienteze și să găsească alternative în propria țară.

Cu toate că restricțiile de călătorie vor fi anulate, mulți dintre noi se vor gândi de două ori înainte de a pleca din țară. Ba mai mult, având în vedere că trebuie în continuare respectate măsurile de distanțare socială, există mai multe zvonuri conform cărora companiile aeriene precum Wizz Air nu vor mai opera zboruri „full”. Având în vedere că există o mare posibilitate ca locurile pentru un zbor să fie înjumătățite, ne putem aștepta la o creștere destul de mare a prețurilor biletelor de avion.

Revenim la „problema” turismului național, pentru români putem spune că este o adevărată provocare, având în vedere faptul că unele hoteluri de pe litoral au niște prețuri „nesimțite” pentru o noapte de cazare. Dar așa cum zice vorba aceea din popor: „Prost e cel care dă, nu cel care cere”. Corect? Ei bine, da și nu prea.

Anumiți decidenți politici fac apel către români pentru a salva turismul național, pentru a promova România, pentru a „consuma” acasă. Dar ce facem când românii nu își permit să salveze?

Să luăm cel mai recent exemplu pe care Dan Negru, celebrul prezentator de la Antena 1, l-a adus în atenția opiniei publice.

Dan Negru și-a manifestat nemulțumirea, pe pagina personală de Facebook, cu privire la politicile unor unități de cazare de lux. Ba mai mult, Dan Negru nu este de acord cu sfaturile autorităților, care spun ca românii să-și petreacă concediile în țară.

Dan Negru spune că românilor nu ar trebui să le fie frică să meargă în Grecia sau Bulgaria în concediu, în contextul pandemiei de coronavirus, ci ar trebui să fie exact invers.

„Grecii și bulgarii își deschid litoralul de la 1 iunie și i-au invitat și pe români sa o facă, dar oficialitățile zic că românii vor prefera turismul românesc vara asta. Deci asta însemnă consumați produse românești?

În Grecia sau Bulgaria, cazurile de îmbolnăviri sunt cu mult sub România! Adică, ăia ar trebui să se sperie de noi și nu invers. Închideți granițele și consumați produsele românești ale ălora care au dat tunuri și au acu’ hotelurile lui Ceaușescu. Pe 5 iunie am găsit o ofertă la Mamaia. 965 euro/ noapte?”, scie Dan Negru, pe Facebook.

Spre exemplu, dacă intrăm pe Booking, pentru perioada 5-6 iunie, o noapte de cazare în Toscana, Italia, la un hotel de lux, pentru 2 persoane, variază între 100 și 200 de euro.

Sigur, fiecare proprietar are dreptul de a impune propriile condiții și prețuri, însă dacă vine vorba de solidaritate și ajutor, nu ar trebui să fie și vice versa?!

Sursa:evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.