REVOLTATOR. Firea ARUNCĂ în aer explicațiile lui Tătaru privind NEPLATA bonusurilor medicilor


Primarul Capitalei, Gabriela Firea, intră exploziv în scandalul privind neplata stimulentelor de 500 de euro promise de guvern și de președinte medicilor din linia 1 în plină pandemie de coronavirus. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că banii nu s-au alocat din cauză că listele nu au fost trimise către minister. Firea îl contrazice, după a făcut propria anchetă.

„Cerem respect pentru cadrele medicale! S-a promis un stimulent financiar, sa se plateasca! Nu este corect sa se arunce vina acolo unde nu exista! Situatia este similara si in alte zone din tara. Am luat legatura cu mai multi primari si presedinti de consilii judetene care au spitale in administrare. Toti si-au facut datoria.

Referitor la declaratiile ministrului Sanatatii, Nelu Tataru, potrivit carora institutia pe care o conduce nu a primit pana in prezent de la niciun spital lista cu numele celor care se califică pentru plata stimulentului de 2.500 de lei brut şi că aşteaptă încă listele de la conducătorii unităţilor sanitare, Primaria Capitalei, prin ASSMB informeaza:

Respingem ferm acuzatiile ministrului Sanatatii si informam opinia publica de faptul ca cele trei spitale din subordinea ASSMB care au fost desemnate COVID-19 sau suport COVID-19 au transmis către Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) situațiile cu toate informațiile necesare, după cum urmează: Spitalul Clinic Colentina – la data de 07.04.2020, Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” – la data de 21.04.2020 și Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” – la data de 08.05.2020!

Concret, după apariția Ordonanței 43/2020, care la art. 8 reglementează stimulentul de risc medical, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) a informat spitalele din subordine – cele care au fost desemnate COVID-19 sau suport COVID-19 – asupra posibilității acordării acestui stimulent pentru personalul implicat direct în activități ce contribuie la combaterea pandemiei.

Astfel, prin decizii ale managerilor celor trei spitale vizate – Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, Spitalul Clinic Colentina și Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” – au fost stabilite persoanele care au dreptul să beneficieze de stimulentul financiar de 2.500 de lei brut/lună.
În conformitate cu procedura de decontare, raportat la dreptul acordat, spitalele au transmis către Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) situațiile cu toate informațiile necesare.

Precizăm că, așa cum prevăd reglementările în vigoare, sumele urmează a fi plătite de către spitale abia după ce sunt decontate de către CNAS”, scrie Firea pe Facebook.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

235 de vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Iulian
Iulian
5 luni in urma cu

Nu sunt dovezi in citatul lui Firea Linkuri dovada

Iulian
Iulian
5 luni in urma cu

Nu sunt dovezi in citatul lui Firea