REVOLTATOR: „EROUL” TIGAN din documentarul „Vin romanii” din Marea Britanie acuza romanii de RASISM!

„Cel mai tare m-a durut când românii au susţinut că nu sunt român.” –  vai tu!

tiganjeg

Postul de televiziune britanic Channel 4 a prezentat marţi seara al doilea episod al documentarului „Vin românii“. Jurnaliştii unui trust de presa romanesc au stat de vorbă cu Alex Fechete, tiganul din film şi naratorul producţiei. Etnicul tigan povesteşte peripeţiile lui în Marea Britanie şi vorbeşte despre nemulţumirile legate de „concetăţenii” săi... de noi, de romani!

„Mă numesc Alex şi sunt mândru că sunt un ţigan din Romania“, asta a spus clujeanul Petru Alex Fechete în introducerea serialului de pe Channel 4 „Vin românii“. Tiganul clujean de 30 de ani care trăieşte, alături de soţie şi de puradelul de 2 ani, în Pata Rât, în zona gropii de gunoi a oraşului, a fost naratorul a trei episoade din cele patru pe care le ale filmul care reconstituie poveştile unor „români” care merg la muncă în Anglia ( sa ne faca de tot rasul aceasta jigodie spurcata).

Experienţa tiganului Alex în Marea Britanie a început în 2008. „Mi-a plăcut Anglia de când eram mic şi mi-am zis să-mi încerc norocul, sa fur si sa cersesc. Engleza n-o ştiu de la şcoală, ca am stat tot în ultima bancă, ci de la televizorul furat. Fusesem cu un an înainte în Norvegia, unde am „lucrat” la vulcanizare…furam piese auto. Câştigam bine, veneam cu câte 3.000-3.500 de euro acasă“, îşi aminteşte clujeanul. Întrucât nu a reuşit să se angajeze legal într-o săptămână, Alex a plecat din peninsulă.

Cum a ajuns narator la Channel 4

În 2013, o echipă de la Channel 4 a venit în România pentru a filma în mai multe comunităţi de tigani. Astfel au ajuns la Pata Rât, unde Alex trăia împreună cu fetiţa de doi ani şi cu piranda. În 2010, el s-a numărat printre cei 270 de romi mutaţi de pe strada Coastei la Pata Rât. Primăria, care deţinea terenul pe care tiganii aveau case, multe dintre ele fiind dărăpănate, i-a evacuat pentru a face loc unui campus teologic, zona fiind apropiată de centrul oraşului. Alex tiganul a fost de acord să-şi spună povestea pentru reporterii englezi.

cioara1

„Ne-au spus că vor să facă un reality show despre românii din Anglia. Le-am zis că nu vreau să mă duc în Anglia, pentru că am mai fost şi nu am găsit loc de muncă. Jurnalistul James Bluemel a fost fanscinat că ştiu engleză, am vorbit despre fotbal, despre război, despre Churchill. I-a plăcut de mine, de oamenii de aici. Ne-a rugat să-i lăsăm să filmeze comunitatea tiganeasca. Au filmat de Crăciun, de Revelion şi apoi au plecat“, povesteşte Alex.

„Au susţinut că nu sunt român. M-a durut“

Duminica trecută, tiganul Alex s-a întors din Londra, unde a înregistrat episodul trei şi ultimul pe care l-a narat. În totat a lucrat circa o săptămână în acest sens şi spune că a fost plătit bine. „Sunt mulţumit de modul în care a ieşit documentarul. Situaţia este prezentată la modul obiectiv şi nu sunt tendinţe răutăcioase ca în alte documentare“, spune Alex. El este foarte supărat pe reacţiile românilor din Anglia la adresa documentarului: marşuri făcute în tăcere de oameni îmbrăcaţi la costum, declaraţii în care se arăta că cei prezentaţi în documentar sunt ţigani şi nu români.

„Reacţiile mi s-au părut de neînţeles (spune tiganul). Cel mai tare m-a durut faptul că au susţinut că nu sunt român (pai esti?). În rest, comentariile rasiste gen unde-s camerele de gazare, unde-i Hitler, nu le-am băgat în seamă pentru că sunt obişnuit. Naţionalitatea e un drept pe care l-am dobândit împreună cu voi. Din moment ce m-am născut aici, eu cred că am dreptul să mă numesc român (zau?!). Să-mi ia buletinul înapoi, să-mi şteargă de aici ţara, cetăţenia, să scrie ţigan şi să pună în loc de România ce vor ei“, spune, supărat, cu buletinul în mână, Alex.

Tiganul se VAITA ca in Romania… RASISMUL E MULT MAI MARE DECAT IN ANGLIA!

„În România e mai mare rasismul decât în Anglia. Englezoii, aşa cum îs ei, m-au lăsat pe mine, un tigan, să fiu narator. Putea să fie oricine, dar mi-au dat mie şansa asta. Eu, un terchea-berchea. Să zicem că asta e o excepţie, dar nu am simţit nicio discriminare când am lucrat la atelierul auto. Nici în Italia nu am simţit vreo discriminare. Dar nu, că românii din Anglia vor să fie «middle class». Noi vrem să fim văzuţi ca nişte persoane intelectuale, că am făcut facultate. Dacă faci facultate nu eşti intelectual când ai mintea asta“, mai spune Alex.

Tiganul adaugă că nu i-a fost greu să-şi găsească un job în România pentru că este alb la faţă. „Mie mi-au spus părinţii să nu ascund niciodată că-s ţigan şi să nu-mi fie ruşine cu asta. Îmi amintesc când eram în clas I-a. Eram în banca a doua, cu o fată. M-a ridicat în picioare şi m-a întrebat: «Ce naţionalitate eşti?». Am zis: «Ţigan», că atunci nu ştiam de rom. «Bun, în ultima bancă». De atunci, din clasa I-a şi până într-a VIII-a, numai în ultima bancă am stat, singur“, povesteşte clujeanul.

IN CONCLUZIE: TIGANUL SE PLANGE DIN ORICE…poate …poate ii da un leu pentru puradeu!

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

4 comentarii

  1. Adica nu a simitit ca e discriminat daca a fost lasat sa fure? Adica tot noi suntem vinovati ca nu ii lasam sa fure si ii discriminam ca nu le acetam traiul antisocial si infractional?
    Ia auzit ca are dreptul la cetatenie din moment ce s-a nascut in Romania. Niciodata nu o sa fie roman asa ca afara cu tiganii din tara. Sunteti peste tot si ne poluati scietatea cu parazitismul vostru. Ce m-af fi bucurat sa va muste paduchii si sa va dea tifos. Cel mai bun tigan e un tigan mort. Oricum astia is neamuri de sange cu pronistanezii. Ce pacat ca ne baga la inchisoare daca omoram tigani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.