REVOLTATOR: DETINUTII care vor fi ELIBERATI au un nou motiv de fericire. STATUL le va da MII de EURO – Iata de ce

Guvernanții nu găsesc bani pentru a plăti pentru salariile și pensiile românilor, dar în schimb premiază cu sume frumoase deținuții care prin legea lui Tudorel Toader au primit eliberare înainte de termen.

Totul în baza legii recursului compensatoriu prin care sunt eliberați înainte de termen deținuții care au executat pedeapsa în condiții improprii.

Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției, Tudorel Toader, într-o conferință susținută vineri. Fiecare zi petrecută în închisoare îi va aduce pușcăriașului o sumă încă nestabilită, a precizat ministrul. Variantele luate în calcul sunt 5 euro pe zi, precum în Ungaria, sau 8 euro ca în Italia. Dacă e să facem un calcul, un deținut care a stat în jur 10 ani pentru o crimă și a fost cazat într-un din penitenciare considerate a avea condiții improprii va strânge o mică avere odată cu eliberarea.

VEZI SI: DEPUTAT ROMÂN, atac la adresa MICILOR GOSPODĂRII: ”Fiecare OU MÂNCAT DIN CURTE VĂDUVEȘTE BUGETUL CU 50 DE BANI”

„S-au adunat la CEDO procese de ordinul miilor. CEDO le-a suspendat, a pronunţat decizia pilot şi noi trebuie sa le dam despăgubiri şi lor. Vor fi despăgubiţi în echivalent bănesc. Cuantumul nu îl stabilesc eu. Pot să vă dau nişte repere. Ungurii au stabilit 5 euro pe zi, Italia a stabilit 8 euro. CEDO a considerat că sunt depăbugiri echitabile. (…) Nu plăteşte ministerul, plăteşte bugetul statului. Există o decizie a curţii europene care spune că statul nu se poate prevala de lipsa fondurilor pentru a justifica neplata despăgubirilor stabilite printr-o hotărâre judecătorească. Dacă suma totală va fi prea mare, statul are posibilitatea să eşaloneze plata”, a declarat Tudorel Toader.

529 de deținuți au fost eliberați doar joi în baza acestei legi, iar alți 3349 sunt în așteptare pentru a pleca acasă. Tudorel Toader s-a declarat surprins de ce a creat prin această lege, afirmând că nu se aștepta la un număr așa de mare de beneficiari.

Sursa: b1.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.