Revoltător! Casa Națională de Pensii Publice aruncă BOMBA . Dezvăluiri SOCANTE despre pensii


Situație revoltătoare în România! Conform Casei Naționale de Pensii Publice, o parte dintre cele 9.100 de persoane beneficiare ale pensiilor speciale nu au contribuit deloc la sistemul public de pensii, acestea primind bani doar de la bugetul de stat.

Potrivit Adevarul.ro, suma cotei plătite de CNPP din bugetul de asigurări sociale şi cea suportată din bugetul de stat, a depăşit media tuturor celor şase categorii de beneficiari ai pensiilor speciale.

Redacţia a trimis Casei Naţionale de Pensii Publice o atenţionare prin care a semnalat o posibilă eroare de calcul sau de redactare a pensiilor medii plătite parlamentarilor, judecătorilor, procurorilor, personalului auxiliar din instanţe şi parchete, diplomaţiilor şi consulilor şi foştilor angajaţi ai Curţii de Conturi.

Ca răspuns, CNPP a menţionat că nu a fost făcută nicio greşeală de redactare sau vreo eroare de calcul. Potrivit instituţiei, anumiţi beneficiari ai legilor speciale nu au contribuit deloc înainte de ieşirea la pensie, iar din această cauză veniturile lunare sunt suportate în totalitate de stat.

„În totalul celor 3.653 de beneficiari de pensii de serviciu (L303/2004) sunt şi persoane care, datorită dispoziţiilor legii speciale, nu au şi componenta stabilită la sistemul public de pensii, deci nu au cotă suportată din BASS, ci numai drepturi de pensie de serviciu suportate din BS, motiv pentru care la cota suportată de BS este înscrisă suma de 16.511 lei”, se arată în raspunsul CNPP.

Potrivit tabelului de mai jos, aceleaşi probeme sunt prezente în toate cele şase categorii, deoarece pensiile medii anunţate de CNPP nu sunt egale cu suma plătită în baza contributivităţii şi suma suportată din bugetul de stat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *