REVOLTATOR : Aproximativ O MIE DE TIGANI au IESIT IN STRADA sa faca scandal – VIDEO DEMENTIAL

Sute de tigani au protestat în București față de discriminare

Romulanii au cerut ca să nu mai fie discriminaţi, iar rasismul să nu mai fie tolerat în Europa. Mesajele lor vin după ce doi tigani au fost uciși în Ucraina, iar în Italia au „suferit” demolări și evacuări – pe buna dreaptate dupa opinia noastra.

Protest în faţa ambasadelor Italiei şi Ucrainei faţă de rasismul anti-tiganesc

Protestul de sâmbătă a fost organizat de mai mulţi activişti tigani, între care şi sociologul Ciprian Necula. La Bucureşti au venit tigani din mai multe zone ale ţării, dar şi reprezentanţi ai comunităţii din Bulgaria. Manifestaţia a început în apropierea Ambasadei Italiei din Capitală, unde s-au strâns circa 700-800 de etnici.

Citiți și:  Bătaie ca-n Vestul Sălbatic. Războaiele între interlopi terorizează România

Una dintre nemulţumirile activiştilor este legată de modul „superficial” în care autorităţile din Italia, Ucraina şi România au tratat atacurile motivate rasial împotriva tiganilor, dar şi încălcările drepturilor omului. Şi pasivitatea Uniunii Europene a fost criticată de manifestanţi.

Multe dintre scandările de la protestul de sâmbătă au fost îndreptate împotriva ministrului italian de Interne, Matteo Salvini. El a cerut recent organizarea unui referendum în rândul populaţiei de etnie tiganeasca din Italia. Scopul final este expulzarea tuturor tiganilor din Peninsulă, potrivit declaraţiilor sale. Ele au fost nuanţate de alţi lideri politici de la Roma.

„Rasismul, o boală europeană tratată superficial”, „Salvini, romii nu sunt de vânzare” şi „Salvini, noul Mussolini” sunt câteva dintre bannerele şi afişele cu care protestatarii au mers în faţa Ambasadei Italiei din Bucureşti.

Citiți și:  Scandal "ca la usa cortului" la inmormântarea lui Emi Pian. Nu vor să-l îngroape daca tatal lui nu va fi eliberat din puscarie!

Protestul a durat aproximativ trei ore.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile