REVOLTATOR: Acesta este tiganul odinar al momentului care ne face de ras in Marea Britanie

tigan-np

Tiganul Nicu Popescu se afla in centrul unui scandal urias, in Marea Britanie, acesta spunand ca e dreptul lui sa-si aduca in regat, tara unde lucreaza, stolul (familia) si sa ceara ajutoare anuale in valoare de 25.000 de lire sterline.

Tiganul in varsta de 30 de ani, nascut langa Bucuresti, fura de doi ani in Marea Britanie. Tata a cinci copii, acesta locuieste in Birmingham, si a socotit ca daca si-ar aduce familia in Marea Britanie, veniturile ar creste substantial. Acesta si-a chemat deja piranda (sotia), pe Iuliana, de 24 de ani, si pe cei cinci puradei (copii): Hagi, Petre, Marta, Mica si Rubens.

familie-nicu-popescu

Tiganul, spera ca aducandu-si stolul in Marea Britanie va primi o casa cu trei sau patru dormitoare. Pe langa banii primiti de la stat, va beneficia de sistemul de sanatate gratuit, copiii sai vor merge la scoala fara niciun cost, intreaga familie urmand sa aiba o serie de gratuitati.

Citiți și:  Capitala, asediată de interlopi. Arme și droguri de un million de euro | VIDEO

Daily Express puncteaza ca in tara din care provine, Romania, Nicu Popescu ar primi de la stat echivalentul a 425 de lire sterline pe an.

„Beneficiile sunt uriase”, a spus el. „Viata aici este mai buna pentru ca si salariile sunt mai mari. Nu fac nimic gresit”, a declarat tiganul.

„E dreptul meu sa cer aceste beneficii. In Romania, sistemul de sanatate este foarte prost, insa aici ti se ofera tratament gratuit”, a mai declarat Nicu Popescu. „Ar fi un inceput de vis pentru familia mea”, a punctat el.

Afirmatiile tiganului, care in tara vindea legume pe nimic, pe strada, au pus pe jar presa si autoritatile, scotand in evidenta hibele legislatiei britanice in ceea ce priveste drepturile imigrantilor.

Un stat membru al UE trebuie sa poata refuza acordarea de ajutoare sociale cetatenilor straini care nu pot face dovada ca-si cauta de munca si care vin dintr-o alta tara UE doar pentru a obtine indemnizatii sociale, a stabilit, marti, Curtea de Justitie a UE.

Citiți și:  IMIGRAREA ESTE O CRIMĂ ÎMPOTRIVA POPOARELOR EUROPENE ȘI SE VA TERMINA PRIN VĂRSARE DE SÂNGE

E atitudinea est-europenilor

Un membru al parlamentului britanic a declarat, la auzul afirmatiilor tiganului: „Atitudinea acestei familii sintetizeaza atitudinea oamenilor din tarile estului Europei”.

„Sistemul nostru este deschis abuzului cand vine vorba de beneficii. (…) Oamenii pot profita de sistem si de aceea vin atat de multi. E nevoie de masuri mai sctricte”, a mai spus acesta.

Si oamenii de rand sunt scandalizati de aceasta situatie. Daily Express citeaza un britanic care sustine ca romanul ar putea castiga mai mult ca el, dupa platirea taxelor. „Cred ca rad de noi”, conchide acesta.

Un altul a declarat pentru aceeasi publicatie ca nu-l condamna pe tigan: „Sistemul este problema. Este deschis abuzului”.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
22 Comments
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
odoricaion
odoricaion
6 ani in urma cu

Sa-i ia in Anglia pe tigani asa cum au mers acolo si concitadinii mei si sa ii tina o mie de ani sau, pana cand ii cerem noi inapoi. Numai bine, Odorica

dddd
dddd
6 ani in urma cu

Nu fiti prosti, sprijiniti cioara asta in a-si duce pirandele si puradeii in Anglia. Poate asa scapam dracu de ei!

alin
alin
6 ani in urma cu

dc nu pun mana cativa romani si sa al capaceasca bine ,din cauza lui pierd altii drepturile care intradevar au dreptul sa le primeasca ,cioara spurcata

Alabalescu
Alabalescu
6 ani in urma cu

@alin , pentru ca nu e unitate intre noi ma … de aia nu pun „cativa romani” mana pe ei … Ca la ei , daca bati pe 1 vin 100 (sau toata shatra) , la noi daca te incinge vre-un tigan , nu sare nimeni nici macar cu gura … (mai de frica , mai de „târșală” , ca poate ti-o iei si tu …)

jorjel
jorjel
6 ani in urma cu

cu regret o spun ca va inselati amarnic, pe teritoriul Germaniei sunt asemenea EXPONENTE de toate natiile, incepand de la greci, italieni, nemti, romani etc care profita de facilitatile statului, ceva normal daca poti sta acasa si sa curga banul, nu le iau parte ca nu`i indragesc deloc, dar nu sunt singurii care primesc aceste facilitati, sunt facilitati oferite de statul in cauza!

Nicu
Nicu
6 ani in urma cu

E un articol incorect.
Nu iau partea nimănui în povestea asta, dar Marea Britanie nu e România. Dacă fura era la pârnaie. Locuiește acolo de 2 ani și afirmă că lucrează. Nu știm dacă e adevărat sau nu. Autorul, însă, îl defăimează, îl face hoț, îl face ordinar, îi numește familia stol, pirandă și puradei.
Poate așa și e, dar n-am de unde să știu pentru că NU DĂ FAPTE, ci doar părerile lui. Ăsta nu e jurnalism.
În altă ordine de idei, e cumva singurul imigrant din Marea Britanie care-și aduce familia pentru că vrea să beneficieze de un sistem de sănătate funcțional și gratuit, pentru că vrea să le asigure copiilor o educație gratuită ? Nu cred.
Așadar ? Ce anume e revoltător ?

Nicu
Nicu
6 ani in urma cu
Raspunde lui:  F14

De acord. Dar în articol nu este vorba de faptele țiganilor în general, ci despre unul singur. Și nu i se povestesc DELOC faptele RELE despre care e acuzat. Nu este lăsat cititorul să tragă o concluzie singur, ci îi este vârâtă în cap forțat. Și îi este jignită familia, ceea ce nu este tocmai ok. Nu este etic jurnalistic.

P.S. – Aici voiam să răspund, nu separat. Rog păstrați doar acest răspuns, fără PS, evident. Mulțumesc.

Nicu
Nicu
6 ani in urma cu

De acord. Dar în articol nu este vorba de faptele țiganilor în general, ci despre unul singur. Și nu i se povestesc DELOC faptele RELE despre care e acuzat. Nu este lăsat cititorul să tragă o concluzie singur, ci îi este vârâtă în cap forțat. Și îi este jignită familia, ceea ce nu este tocmai ok. Nu este etic jurnalistic.

Nicu
Nicu
6 ani in urma cu
Raspunde lui:  F14

Eu am spus că nu este ETIC jurnalistic. N-are nicio treabă cu „corect politic” sau „democratic”. Nu învârtiți cuvintele ca să vă iasă bine. Presupun că știți ce înseamnă etică jurnalistică și, de asemenea, presupun că și încercați să o respectați. Dacă nu, nu-i nicio pagubă. Concluzia o trag singuri românii, vorba unui proaspăt președinte ales.

Nicu
Nicu
6 ani in urma cu
Raspunde lui:  F14

Învață să scrii un articol și am eu grijă să citesc cum trebuie. Dacă articolul era susținut de fapte și de sursele afirmațiilor, eram bucuros să ajung la aceeași concluzie. Dar NU E.
De exemplu:
<< Un membru al parlamentului britanic a declarat, la auzul afirmatiilor tiganului: “Atitudinea acestei familii sintetizeaza atitudinea oamenilor din tarile estului Europei” >>
Care membru ? Unde a declarat – sursa ?
Îmi pare rău să spun dar ăsta e cancanism, nu jurnalism.

Nicu
Nicu
6 ani in urma cu
Raspunde lui:  F14

În tot articolul ăla nu scrie nicăieri că e hoț, dimpotrivă spune că e gunoier. Și britanicul nu-i face familia în fel și chip.
Iar parlamentarul Khalid Mahmood – britanic get-beget – îl acuză pe țigan că solicită drepturi necuvenite, el însuși – Khalid Mahmood – fiind acuzat că a decontat la stat £1,350 pentru că a stat cu prietena într-un hotel de 5 stele în 2009 și de când e parlamentar a decontat la stat cheltuieli de hrană în total de £35,000. (sursa: wikipedia)
Și dacă tot veni vorba de furt, e nu numai moral ci și o obligație legală să pui ÎN ARTICOL sursele informațiilor, după ce le-ai cerut acordul de folosire în prealabil. Până și fotografia țiganului este postată fără a i se atribui creditul cuvenit fotografului Simon Jones.

Nicu
Nicu
6 ani in urma cu
Raspunde lui:  F14

Corect

Nicu
Nicu
6 ani in urma cu
Raspunde lui:  F14

Corect. Dar cine sau unde spune că nu vrea să muncească ?
De acord cu P.S., pentru că nu vreau să țin partea acestei minorități. Dar subliniez rolul jurnalistului de a prezenta, a deconspira, a ataca, a demonta oameni și organizații pe baza faptelor lor, fără a denatura sau manipula. Și cu precizarea surselor 😀

Eugen
Eugen
5 ani in urma cu
Raspunde lui:  F14

Pe vremea lui Ceausescu nu pleca nimeni fara a fi verificat " la sange ". Multe erau mult mai bune decat in prezent…eroii din 1989 si-au dat viata degeaba. Puteti face comparatie si singuri.