Revoltă la PUSCARIE în ziua înmormântării lui Emi Pian. Rudele șefului interlop, amenințate cu mascații

Rudele lui Florin Mototolea, zis Emi Pian, au intrat într-un conflict deschis cu reprezentații Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) după ce conducerea instituției a refuzat să-l lase pe tatăl celui decedat, încarcerat la Spitalul Penitenciar Jilava, să participe, pentru câteva ore, la înmormîntarea fiulul săul cel mare. Refuzul autorităților a generat o revoltă spontană, la care au luat parte unii dintre cei mai cunoscuți lideri interlopi din București.

Moartea liderului Emi Pian continuă să dea mari bătăi de cap autorităților, în condițiile în care regulile impuse de pandemia de coronavirus sunt ignorate complet de sutele de apropiați ai clanului Duduianu care, zile la rând, au transformnat casa acestuia, din cartierul Rahova, într-un adevărat loc de pelerinaj.

Mai mult, nici reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, obligați să intervină ferm imediat după ce au aflat că fostul lider interlop a fost dus acasă, în condițiile în care acest lucru este strict interzis de lege, au ignorat complet situația din curtea Duduienilor.

Potrivit unor surse din anturajul familiei lui Emi Pian, rudele acestuia s-au certat și cu unii șefi din sistemul penitenciar.

Sursele citate au dezvăluit, pentru Gândul.ro, că familia a mers la poarta Spitalului Penitenciar Jilava, cu certificatul de deces și restul actelor necesare, pentru a solicita o permisie umanitară pentru Nicolae Duduianu, zis Pian, tatăl lui Emi și adevăratul lider al clanului care-i poartă numele.

Cu toate că legea ar fi permis să-l lase să asiste la înhumare, sub escortă, reprezentanții ANP au refuzat categoric.

Mai mult, spun sursele citate, delegația condusă de Vasile Duduianu, zis Grațian, ar fi fost amenințată că, dacă nu părăsește urgent și în liniște curtea închisorii, vor fi chemate trupele de mascați, să-i pună pe fugă.

De altfel, chiar dacă au invocat pandemia de COVID-19, adevăratul motiv pentru care Pian senior nu a fost lăsat să plece ar fi un articol de lege care spune că, dacă peroana care solicită permisia este „un membru marcant al lumii intrelope și reprezintă pericol pentru siguranța penitenciarului”, rămâne la latitdinea conducerii dacă i se aprobă sau nu permisia umanitară.

Motivele pentru care bătrânul Pian nu primit permise pentru funeraliile fiului său
Bătrânul Nicolae Duduianu fost transferat de la Penitenciarul Rahova, unde execută o condamnare pentru tentativă de omor, la Spitalul Penitenciar Jilava, imediat după moartea fiului său.

Potrivit unor surse din cadrul ANP, tatăl lui Emi Pian are niște probleme de sănătate, iar decesul fiulul său pare să-i fi agravat starea.

Deținutul este ținut într-o cameră fără televizor și momentan ar refuza să accepte faptul că băiatul său a fost ucis, fiind convins că acesta nu putea să pățească niciodată așa ceva.

În paralel, atmosfera tensionată din mediile interlope s-a tranferat și în rândul deținuților, motiv pentru care unele posturi de televiziune ar fost șterse din grila la care au acces persoanele încarcerate.

Sursa: gandul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *