fbpx
NOUTATISOCIETATE

Revoltă față de TIGANII care au comis mai multe INFRACTIUNI, ce au culminat cu un VIOL ODIOS: „Medicii i-au pus un tub de plastic în loc de intestinul gros, bestia i-a băgat un băț în anus, a desfăcut-o toată”

revx2 1

Situație delicată și foarte tensionată în satul sucevean Ioneasa, comuna Vadu Moldovei, unde acum câteva zile o bătrână a fost violată și supusă la chinuri groaznice de doi frați de etnie tiganeasca care între timp au fost prinși de polițiști și arestați de judecători.

În jur de 60 de oameni, care reprezintă o pondere importantă din populația micului sat, s-au adunat ieri la Primăria comunei Vadu Moldovei, unde au cerut socoteală primarului și polițiștilor chemați la fața locului.

Localnicii spun că violul este doar vârful piramidei violențelor comise de tigani. Mare parte din membrii celor câteva familii de tigani aciuate de câțiva ani la Ioneasa comit fărădelegi tot mai multe, fără o reacție fermă din partea poliției, spun localnicii.

Paharul răbdării oamenilor s-a umplut

Oamenii au umplut sala de ședință a primăriei, unde i-au cerut socoteală mai ales primarului Maricel Iacob. Acestuia i se reproșează că a permis ca tiganii să se instaleze în sat acum câţiva ani și nu a făcut nimic pentru a avea control asupra a câți stau într-o casă și pe cine mai găzduiesc.

De un an-doi, parte dintre acești tigani s-au transformat în infractori, spun oamenii.

„În satul Ioneasa situația este scăpată de sub control din punct de vedere polițienesc, să nu se supere nimeni, starea operativă este depășită”, a spus unul dintre oameni.

Agresiuni, furturi și mai nou violuri au umplut paharul răbdării oamenilor.

„Medicii i-au pus un tub de plastic în loc de intestinul gros, bestia i-a băgat un băț în anus, a desfăcut-o toată”

Ceea ce au făcut cei doi frați care au intrat în casă acum câteva zile peste o bătrână este înfiorător.

Maria Grigoraș, cumnată cu bătrâna, a relatat:

„Acești oameni, care nu se pot numi oameni, ci animale, și-au bătut joc într-un hal fără de hal de biata bătrână. Medicii i-au pus un tub de plastic în loc de intestinul gros, bestia i-a băgat un băț în anus, a desfăcut-o toată, a mutilat-o și pe urmă i-a cerut banii. Avea numai 150 de lei, i-au spus <cum, numai atât ai?>.”

Cu hemoragie puternică, bătrâna a avut puterea să se târâie la o casă vecină, aflată destul de departe, unde a cerut ajutor:

„S-o târât cum o putut în genunchi, în coate, a lăsat dâră de sânge după ea…. a bătut cu un băț în poartă, oameni erau în casă, era viscol și nu au auzit. Noroc că trecea un alt vecin pe drum care a găsit-o…. ”, a spus ea.

Protestul a avut și momente tensionate, oamenii spunând că dacă poliția nu poate face ordine își vor face ei dreptate singuri.

Polițiștii spun că dosarele nu au continuitate pentru că mulți oameni își retrag plângerile

Unul dintre polițiștii prezenți la ședință s-a plâns că unele măsuri sunt greu de luat chiar din cauza victimelor, care renunță ușor l plângerile depuse.

„Unii nu vor să depună plângere, iar din punct de vedere legal noi nu putem merge mai departe cu ancheta. Depuneți plângeri după care vă împăcați cu ei, iar noi muncim degeaba…. dosarele penale nu au continuitate dacă dumneavoastră vă retrageți plângerea sau vă împăcați cu persoana respectivă”.

„Ne este frică să plecăm la lucru și să lăsăm femeile în casă”

Oamenii au încercat să explice că nu este o problemă de rasism, ci de pură realitate:

„Vreau să precizez că nu vorbim de o familie de țigani, nu suntem rasiști, ci de oameni care ne terorizează. Sunt scandaloși, agresivi, suntem terorizați, ne este frică să plecăm la lucru și să lăsăm femeile în casă. Au făcut scandaluri, furturi și violuri”, spune Cezar Grigoraș.

Localnicii vorbesc de încă unul sau chiar două violuri asupra unor bătrâne care nu s-ar fi concretizat ulterior din punct de vedere penal, probabil pentru că nu s-au depus plângeri.

Acuze că polițiștii nu sunt autoritari

Mai toți localnicii din sat acuză că polițiștii că nu sunt suficient de autoritari.

„Sincer vă spun, cred că polițiștilor le este frică, nu o dată le-au pus mâna în gât. Am văzut cum un polițist lua declarații în magazinul din sat, iar colegul de afară era gâtuit de alții. A strigat gestionara de la magazin la polițistul dinăuntru să se ducă afară că îi bate colegul”, a povestit Cezar Grigoraș.

„Problemele cu tigani sunt de mai mulți ani, dar poliția nu prea a făcut nimic. Am văzut cum se urcau pe mașina poliției ca curcanii, i-am văzut cum se urinau pe mașina poliției. Polițistul era înăuntru, iar unul bătea cu cotul în geam”, a relatat și Gheorghiță Maftei.

Localnicii amenință că dacă nu vor fi luate măsuri acum se va ajunge la violențe și din partea lor.

Se așteaptă o reacție din partea șefilor poliției

În cadrul ședinței de la primărie de ieri s-a vorbit despre ce măsuri eficiente s-ar putea lua pentru liniștirea spiritelor. S-au propus variante cu paznici angajați de primărie, contract cu o firmă de agenți de pază sau solicitarea unor patrule de jandarmi care să acționeze la Ioneasa. Cert este că situația din satul Ioneasa este destul de tensionată, iar conducerea poliției județene este probabil prima care ar trebui să întocmească un plan pentru ca polițiștii să fie mai prezenți și mai eficienți în acest sat unde potențialul infracțional de mare violență pare a fi, din păcate, la cote foarte ridicate.

Problema este, ca mai peste tot, legată de lipsa de oameni de la Secția Rurală Vadu Moldovei. Doi polițiști pe schimb, care asigură permanența, au de gestionat șapte comune, fiecare cu numeroase sate, astfel că este aproape imposibil ca un echipaj să treacă foarte des pe la Ioneasa în scop preventiv.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.