REVINE pe piata noul Polidin! Medicamentul românesc care a făcut istorie se întoarce

Veşti extraordinare pentru toţi românii! Un medicament realizat în România şi care a făcut istorie va putea fi din nou găsit pe piaţă. Institutul Cantacuzino a anunţat ce va fi special la noul Polidin!

Se reia producţia unui celebru medicament românesc!

Polidin se întoarce pe piaţă!
Sâmbătă dimineaţă, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” a anunţat că producţia celebrului Polidin va fi reluată, printr-o postare pe Facebook.

Relarea producţiei a depășit etapa de laborator, transmit cei de la Institutul Cantacuzino, iar noul produs imunomodulator de tip Polidin va urma să fie scos pe piața de suplimente alimentare.

Noul Polidin va putea fi administrat sub două forme: capsule gelatinoase orodispersabile de tip ursuleț (POLIDIN–O) și spray nazal (POLIDIN-N). Prin schimbarea formei de administrare a Polidinului se dorește ca produsul să devină mai atractiv pentru un segment cât mai larg de populație (copii, adulți, vârstnici), explică reprezentanţii Institutului Cantacuzino.

Mesajul integral al Institutului Cantacuzino referitor la noul Polidin
“Reluarea producției de Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepție românească, a depășit etapa de laborator.

Polidinul a apărut ca un concept românesc de înlocuire a Omnadinului (poate cel mai cunoscut imunomodulator din istorie) care era utilizat în anii dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.

În cadrul Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” se află în desfășurare un proiect de cercetare-dezvoltare prin care se dorește dezvoltarea unui produs imunomodulator de tip Polidin, urmărindu-se punerea acestui produs pe piața de suplimente alimentare.

În acest scop, s-a dezvoltat și modernizat procesul de fermentație bacteriană prin trecerea de la o tehnologie convențională (plăci Roux) la o tehnologie modernă, controlabilă (bioreactoare specializate). Forma de administrare a Polidinului este dezvoltată pentru a obține capsule gelatinoase orodispersabile de tip ursuleț (POLIDIN –O) și spray nazal (POLIDIN-N). Prin schimbarea formei de administrare a Polidinului se dorește ca produsul să devină mai atractiv pentru un segment cât mai larg de populație (copii, adulți, vârstnici).

Toate activitățile s-au desfășurat în Centrul Cercetare-Dezvoltare Tehnologică din Institut în cadrul unui proiect de cercetare-dezvoltare de tip PSCD (Plan Sectorial de Cercetare-Dezvoltare) al Ministerului Apărării Naționale. Vor continua testele clinice astfel încât Polidinul să fie repus pe piață și sub formă de medicament cu administrare injectabilă.”

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *