Revin RESTRICTIILE. De mâine e INTERZIS pentru milioane de români

Este cea mai importantă veste pentru milioane de români. Revin restricțiile. Astăzi va avea loc o ședință importantă care va decide noi reguli pentru locuitorii Capitalei. Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) urmează să se întrunească astăzi.

Restricții dure pentru milioane de români. Bucureștenii au parte de noi reguli anti-COVID. Acest lucru se petrece după ce în Capitală, rata de infectare a depășit 3 la mie. Bucureștiul este de miercuri în scenariul roșu.

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) urmează să se întrunească, cel mai probabil vineri, într-o ședință extrem de importantă. În cadrul acestei întâlniri se vor decide noi restricții. Asta după ce Hotărârea de Guvern privind măsurile de combatere a pandemiei va fi publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit Hotărârii Guvernului, copiii între 6 și 12 ani nu vor mai trebui să prezinte un test COVID-19, iar magazinele și restaurantele nu se vor mai închide la 18.00 în localitățile cu incidență de peste 4 la mie, ci la peste 6 la mie.

Certificatul verde devine obligatoriu
Totodată, certificatul verde va fi folosit în interiorul centrelor comerciale.

Principalele modificări propuse prin această hotărâre de Guvern vizează creșterea pragului incidenței cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura interzicerii circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, de 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori, precum și creșterea pragului incidenței cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura de limitare a programului de lucru cu publicul la intervalul orar 5,00-18,00, pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, de 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori cu menținerea excepțiilor în vigoare.

Potrivit reprezentanților Prefecturii București, ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) va fi convocată imediat după ce hotărârea de Guvern cu referire la situația epidemiologică va fi publicată în Monitorul Oficial. În cadrul ședinței, vor fi reglementate în detaliu măsurile care se impun cu luarea în considerare și a modificării actelor normative.

Măsurile ar urma să intre în vigoare la ora 00.00, în următoarea zi.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *