Reuters i-a dat de gol! Pfizer și Moderna au dat MAREA LOVITURA!

Pfizer Inc şi Moderna Inc au majorat preţurile vaccinurilor lor împotriva COVID-19 în ultimele contracte de furnizare pentru Uniunea Europeană, informează duminică Financial Times, preluat de Reuters.

Noul preţ pentru vaccinul Pfizer a fost de 19,50 euro (23,15 dolari), faţă de 15,50 de euro anterior, a precizat publicaţia FT, citând conţinutul unor contracte pe care le-a putut consulta.

Preţul vaccinului Moderna a fost de 25,50 dolari doza (21,50 euro), potrivit contractului, în creştere de la 19 euro (22, 55 dolari) în primul contract de achiziţie, dar sub preţul convenit anterior de 28,50 de dolari (24,01 euro), întrucât comanda a crescut, se menţionează în articol, care citează un oficial familiarizat cu chestiunea.

Comisia Europeană a anunţat marţi că UE este pe cale să-şi îndeplinească ţinta de a vaccina cu ambele doze cel puţin 70% din populaţia adultă până la sfârşitul verii, notează Reuters.

În mai, UE a anunţat că se aşteaptă să primească peste un miliard de doze de vaccinuri până la sfârşitul lui septembrie de la patru fabricanţi de vaccinuri.

Pfizer şi Moderna nu au putut fi contactate de Reuters pentru a confirma informaţiile privind scumpirea vaccinurilor livrate UE. Preţurile vaccinurilor în euro şi dolari au fost calculate la un curs avansat de Reuters de 1 dolar = 0.8425 euro.

FT: Companiile și-au valorificat poziția de piață
Grupurile pharma menționate urmează să genereze venituri de zeci de miliarde de dolari în acest an, în timp ce semnează noi acorduri cu țările dornice să asigure aprovizionarea cu potențiale doze de rapel în fața răspândirii variantei Delta extrem de infecțioase.

Condițiile tranzacțiilor, încheiate anul acesta pentru un total de până la 2,1 miliarde de doze până în 2023, au fost renegociate după ce datele din faza 3 au arătat că vaccinurile lor cu acid ribonucleic au avut rate de eficacitate mai mari decât vaccinurile mai ieftine dezvoltate de Oxford / AstraZeneca și Johnson & Johnson ..

Un oficial a spus că companiile și-au valorificat puterea pe piață și au desfășurat… urmează retorica obișnuită a companiilor din industria pharma, comentează ironic Financial Times . .

“Vaccinurile sunt eficiente, deci este normal să le crească valoarea”, spus oficialul citat de FT în încheiere.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *