Reputat legist/ Dezvăluiri uluitoare despre Emi Pian. Ce NU se spune despre cauza morții

Moartea lui Emi Pian, lider al clanului Duduianu, ridică, încă multe semne de întrebare. La aproape trei săptămâni de la incidentul sângeros în urma căruia și-a pierdut viața Florin Mototolea, numele real al interlopului decedat, un medic legist a explicat, în exclusivitate pentru evz.ro, care ar fi, cu adevărat, cauza morții acestuia.

Doctorul Gheorghe Alexandrescu, fostul șef al Laboratorului de Prosectură al Insitutului Național de Medicină Legală (INML) „Mina Minovici”, a declarat, referitor la cauza medicală a decesului interlopului, că în opinia sa, lucrurile sunt foarte clare: agresiune prin lovire cu armă albă, urmată de „hemoragie externă masivă” și de anemie acută posthemoragică consecutivă, prin „lezarea unor vase sanguine cu lumen larg”, posibil din pachetul vasculo-nervos femural al coapsei, cu posibil „șoc hemoragic decompensat în final”.

Medic legist care a lucrat zeci de ani în instituția centrală a medicinii legale românești a adăugat, în exclusivitate pentru evz.ro, că stabilirea cauzei morții se face „în raport cu durata supraviețuiri prespitalicești, ceea ce include și tulburările grave sistemice generate de hipoxie și anoxia tisulară prelungită – inclusiv la nivelul microcirculației miocardice, aspect interpretat inițial eronat la nivelul cordului ca reprezentând un infarct miocardic acut, greșit înțeles ca o boală nontraumatică, aparent fără legătură cu traumatismul recent”.

Reputatul medic legist a făcut referire și la încadrarea juridică a faptei, care poate schimba cursul anchetei…

Despre încadrea juridică a faptei, dr. Gheorghe Alxandrescu a explicat:

„Deoarece fenomenele vitale fizio- patogenice și tanatogeneza au fost cert de natură posttraumatică, moartea victimei a fost violentă, agresiunea fizică soldată cu plagă tăiat-înțepată (înjunghiată) fiind în legătură directă de cauzalitate cu decesul și deci încadrabilă în noțiunea juridică de „leziune cauzatoare de moarte”. Asta dacă nu a existat intenția dovedită de omor din partea agresorului”.

În opinia medicului lgist, se constată „o deficiență de cunoaștere a fenomenelor fiziopatologice și de explicare a patogenezei în morțile violente, uneori chiar o intricare cu fiziopatogeneza bolilor preexistente nontraumatice, pentru stabilirea cauzalității în medicina legală”.

Dar, mai ales, transmite dr Gheorghe Alexandrescu, „o regretabilă deficiență de comunicare și explicație a termenilor medicali, pentru corecta înțelegere a unor aspecte medico-sociale de interes public”.

Liderul clanului Duduianu, Florin Mototolea, zis Emi Pian, în vârstă de 39 de ani, a murit pe data de 4 august, după ce a fost înjunghiat în urma unei partied de barbut.

Principalul suspect, Richard Emanuel Gheorghe, membru al clanului Rinu, a fost arestat preventiv.

Ulterior, au fost arestați și doi frați ai lui Emi Pian, Grațian și Ciprian, care l-au agresat pe Richard Emanuel Gheorghe, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de tentativă de omor.

Evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *