Republica Moldova are cea mai mare rata de descrestere a populatiei

Republica Moldova este lider la capitolul scăderea populaţiei. Cel puţin asta arată ultimul raport al Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA), transmite Unimedia.

Potrivit raportului, pentru perioada 2010 – 2015 scăderea populației în Republica Moldova are un ritm mediu anual de 0,8%. Astfel Moldova, împreună cu Bulgaria, are cea mai mare rată de scădere a populației. Cu această problemă se confruntă mai multe țări din Europa de Est, printre care se numără Ucraina (0,6%), Serbia, Belarus și Lituania (0,5%).

Numărul populației în Republica Moldova este de 3,5 milioane de locuitori. Speranța de viață a bărbaților este 65 de ani, iar a femeilor de 73 de ani. Rata totală de fertilitate este de 1,5, iar cota populației cu vârsta cuprinsă între 10 și 19 ani este de 14%, spun experții UNFPA.

Citiți și:  Decizie fără precedent. STARE DE URGENTA la granița României

Studiul arată că, în următorii doi ani, Omanul și Qatarul se vor bucura de cea mai mare creștere a populației – de 7,9% și 5,9% respectiv. Se așteaptă că în toate țările din Peninsula Arabică se va atesta creșterea puternică a populației – de la 1,8% în Arabia Saudită și 2,3% în Yemen la 2,5% în Emiratele Arabe Unite și 3,6% în Kuweit.

Țările cu cel mai mare număr al populației ca și anterior sunt China și India cu 1,385 și 1,252 miliarde de oameni respectiv. De pe Unimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Citiți și:  Decizie fără precedent. STARE DE URGENTA la granița României

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.