Represiune CRUNTĂ în Kazahstan: Tokayev a ordonat armatei să tragă fără somație în protestatari

Președintele Kazahstanului, Kassym-Zhomart Tokayev, a spus că a dat armatei ordin să tragă fără avertisment în manifestanți. Autoritățile nu vor negocia cu protestatarii. Operațiunea antiteroristă din țară continuă, a anunțat președintele.

Potrivit acestuia, 20 de mii de „bandiți” au atacat Alma-Ata.

„În străinătate, sunt apeluri către părți să negocieze pentru o rezolvare pașnică a problemelor. Ce prostie. Ce negocieri cu criminalii? A trebuit să avem de-a face cu bandiți înarmați, antrenați. Atât locali, cât și străini. Este cu bandiți și terorişti”, a spus Tokaev.

„Este extrem de important să înțelegem de ce statul a adormit prin pregătirea subterană a atacurilor teroriste, celulele adormite ale militanților. Acțiunile lor au arătat un plan clar pentru dotări militare, administrative și sociale în toate domeniile, bine coordonată de acțiuni, pregătire ridicată la luptă și cruzime bestială. Au existat specialiști pregătiți în sabotaj ideologic”.

Citiți și:  Reacția SUA privind intervenția din Kazahstan a declansat FURIA Rusiei

Totuși, el a subliniat că autoritățile nu vor negocia cu infractorii.

“Operațiunea de combatere a terorismului continuă. Militanții nu și-au depus armele, nu continuă să comită crime sau se pregătesc pentru ele. Lupta împotriva lor trebuie finalizată. Cei care nu se predau vor fi distruși”, a avertizat el.

De asemenea, a mai spus Tokayev, „în unele regiuni ale țării, comunicațiile mobile vor fi pornite pentru o anumită perioadă de timp.”

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *