Replică dură la anunțul lui Iohannis! PSD îl acuză de răspândire de știri false iar Franța neagă informațiile transmise de președinte


Într-o nouă răsturnare de situație, PSD îl acuză pe Klaus Iohannis de răspândire de știri false. Reacția social democraților vine după ce Ministerul Educației din Franța a contrazis datele președintelui folosite pentru nedeschiderea școlilor.

„Sunt informații false! În Franța n-a fost deschisă nicio școală ca experiment! (…) Repet: informațiile sunt false!” a fost replica purtătorului de cuvânt al ministerului Educației din Franța după ce Iohannis a zis că „experimentul din Franța” cu redeschiderea școlilor „nu a decurs foarte bine”.

Anunțul lui Iohannis
Președintele Klaus Iohannis a anunțat în data de 27 aprilie că școlile din România vor rămâne închise până la sfârșitul acestui an școlar. Acesta susține că redeschiderea școlilor a cauzat un nou val de infectări în alte țări.

„Am dorit și să aflăm ce se întâmplă acolo unde experimental s-au deschis școlile. Avem un exemplu din Franța, unde într-o provincie s-a deschis experimental școala, și experimentul nu a decurs foarte bine. După puține zile, zeci de elevi au fost testați pozitiv și mai mulți dascăli au ajuns, în doar câteva zile, la terapie intensivă. Deci, lucrurile nu sunt absolut deloc simple”, a declarat Klaus Iohannis.

Franța reacționează
„În Franța n-a fost deschisă nicio școală ca experiment. Singurele deschise sunt pentru copiii personalului didactic și ai personalului indispensabil securității interioare. Școlile, așa cum a spus președintele Franței, se vor deschide pe 11 mai. Așadar, nu sunt deschise școlile în Franța. Repet: Informațiile sunt false. Nu avem niciun caz de Covid-19. Nici printre copii, nici printre persoanele care se ocupă de ei”, a transmis Agnès Longueville, responsabila biroului de presă al Ministerului Educației din Franța pentru libertatea.ro

Sursa: capital.ro

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *