Renumit medic infecţionist, vaccinat cu Pfizer, a fost răpus de tulpina indiană

Un renumit medic infecționist din SUA, vaccinat cu Pfizer, a murit de Covid în India, unde mersese pentru a-și salva familia.

Expertul în boli infecțioase și dr. Rajendra Kapila, profesor la Universitatea Rutgers, a încetat din viață la 28 aprilie 2021, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19 pe 8 aprilie.

Doctorul în vârstă de 81 de ani, absolvent al Colegiului St. Xavier, Universitatea din Calcutta și diplomat M.B.B.S. de la Maulana Azad Medical College, Universitatea din Delhi, era renumit la nivel mondial pentru expertiza sa în boli infecțioase.

După ce și-a încheiat rezidența la Spitalul Irwin, India, s-a mutat în SUA unde a fost intern, rezident și coleg la Spitalul Martland din Newark, New Jersey.

Fosta soție a lui Kapila, dr. Bina Kapila, a spus că medicul a plecat în India – unde pandemia s-a dezlănțuit – pentru a ajuta la îngrijirea familiei sale și a planificat ca aceasta să fie o scurtă călătorie, de o săptămână.

Citiți și:  PROFITORII PANDEMIEI | Averea Pfizer, mai mare decât PIB-ul multor țări

Rajendra Kapila și-a luat diploma de medicină în 1964 la Universitatea din Delhi și și-a finalizat rezidența în India, conform biografiei sale.

După ce s-a mutat în Statele Unite, a fost intern, rezident și medic la un spital din Newark, New Jersey. „Timp de 50 de ani, dr. Kapila a servit ca pilon fundamental al Școlii de Medicină din New Jersey, Spitalul Martland și Spitalul Universitar, unde a oferit îngrijire a zeci de mii de pacienți și a instruit numeroase generații de studenți la medicină, rezidenți și semeni”, spun cei care au lucrat alături de el, potrivit abcnews.go.com.

Victimele coronavirusului din New York sunt încă păstrate în camioane frigorifice, după mai bine de un an de la deces

„Un gigant autentic în domeniul bolilor infecțioase, dr. Kapila a fost recunoscut la nivel mondial și a căutat pentru cunoștințele sale legendare și o înțelegere clinică extraordinară în diagnosticarea și tratarea celor mai complexe boli infecțioase”, se mai arată în comunicat.

Citiți și:  PROFITORII PANDEMIEI | Averea Pfizer, mai mare decât PIB-ul multor țări

De asemenea, a primit premiul pentru excelență în predare de la Universitatea de Medicină și Stomatologie din New Jersey.

Soția lui Rajendra Kapila a declarat pentru Hindustan Times că acesta fusese vaccinat cu ambele doze de vaccin Pfizer în SUA, înainte de a pleca în India.

Deși riscul să facă o formă gravă de Covid-19 ar fi trebuit să fie semnificativ mai mic, ca urmare a vaccinării, medicul Rajendra Kapila s-a îmbolnăvit în India și a murit după trei săptămâni de la depistarea virusului.

Potrivit fostei sale soții, medicul în vârstă de 81 de ani suferea de diabet și complicații cardiace.

Sursa: romaniatv.net

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!