“Regele tiganilor” si Elenda Udrea au discutat o posibila alianta intre PMP si cea mai numeroasa minoritate din Romania

Dorin Cioabă şi Elena Udrea
Dorin Cioabă şi Elena Udrea

Autointitulatul “rege internaţional al ţiganilor”, Dorin Cioabă, în calitate de preşedinte al Alianţei Civice Democrate a Romilor (ACDR), a declarat că a discutat un posibil protocol de colaborare cu Partidul Mişcarea Populară (PMP), un proiect politic susţinut de Traian Băsescu după ce la conducerea Partidul Democrat Liberal (PDL) a fost ales Vasile Blaga şi nu favorita acestuia, Elena Udrea. În schimbul susţinerii politice a ţiganilor loiali “casei regale”, Dorin Cioabă cere 4-5 locuri eligibile de parlamentari şi consilieri locali.

“Regele ţiganilor” a declarat luni că a avut dicuţii cu reprezentanţii PMP, în special cu Elena Udrea, în vederea încheierii unui protocol. “Am discutat şi le-am trimis un draft de protocol. Dacă şi dânşii doresc, vom semna acest protocol. Noi ne angajăm să susţinem candidaţii acestei formaţiuni la alegerile europarlamentare, la alegerile prezidenţiale, dar şi pe viitor, la alegerile generale”, a declarat Dorin Cioabă, citat de Mediafax.

El a precizat că, în schimbul acestei susţineri, (ACDR) doreşte să obţină patru sau cinci locuri de parlamentar la alegerile generale, dar şi câteva posturi de consilieri locali. Cioabă a afirmat că draftul de protocol pe care l-a transmis PMP conţinea şi solicitarea de a avea un candidat la europarlamentare în primele zece locuri, dar cum lista PMP a fost deja definitivată, ACDR este dispusă să renunţe la această solicitare.

Cioabă a precizat că după ce şi-a anunţat intenţia de a înfiinţa un partid a avut discuţii cu reprezentanţii mai multor formaţiuni politice, însă doar cei de la PMP “au fost dispuşi să colaboreze şi au cerut un draft de protocol”.

Deputatul Elena Udrea a declarat la rândul ei că a discutat cu Dorin Cioabă, precizând că “PMP îşi doreşte un parteneriat benefic pentru România cu comunitatea romă, pentru integrarea reprezentanţilor acesteia”.

Deasemenea, Dorin Cioabă este şi un apropiat al lui Traian Băsescu, unul din susţinătorii principali ai PMP, şeful statului venind personal anul trecut să depună o coroană de flori la sicriul fostului “rege”, Florin Cioabă. Sursa: FrontPress.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. Pai e si normal, din moment ce Udrea e TIGANCA (de la Buzau, nu de la Plescoi) !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *