Recrutarea tinerilor în Armata Română este o obligaţie de siguranţă naţională

recrutare

Abia acum clasa politică inconştientă şi coruptă a înţeles că a fost o uriaşă eroare eliminarea serviciului militar obligatoriu în 2005. Era o datorie patriotică ca politicienii impertinenţi, ce alergau atunci după voturile tinerilor naivi, să nu fi anulat serviciul militar obligatoriu, ci să-l fi menţinut măcar la un minim de trei luni, ca şi pregătire militară elementară. Războiul civil din Ucraina a trezit autorităţile române din somnul raţiunii şi a orgiei financiare în dauna interesului public şi pun în forul superior al ţării CSAT necesitatea remobilizării rezerviştilor şi recruţilor. După 10 ani de dezmăţ indecent anti-naţional, la cel mai înalt vârf politic al ţării, politicienii realizează că nu avem armată. Rezerviştii au îmbătrânit sau au plecat la muncă în Europa Occidentală, iar tinerii nu au pus în viaţa lor mâna pe o armă.

În Monitorul Oficial a fost publicat modelul certificatului medical pe care toţi tinerii sunt obligaţi să-l deţină la recrutare, în perioada stării de război. Conform prevederilor legale, în cazul mobilizării sau a războiului, sunt obligaţi să îndeplinească serviciul militar toţi bărbaţii apţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani. Ordinului publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 312, din 28 aprilie 2014, a fost emis de MApN, MJ, SRI, SPP, MAE, MS, SIE şi STS şi aprobă modelul certificatului medical eliberat de medicul de familie, ce urmează să fie prezentat de tineri la comisia locală de recrutare-încorporare.Acest certificat medical legal pentru recruţi completează Legea privind pregatirea populaţiei pentru aparare, nr. 446 din 2006, care a intrat odată cu intrarea României în UE la 1 ianuarie 2007.

Istoria ne învaţă că alianţele militare nu îţi asigură nicio apărare în faţa agresiunii externe. E o uriaşă naivitate să crezi că SUA sau NATO se vor bate cu Rusia, poate nuclear, pentru România. La o adică, marile puteri se înţeleg peste capul popoarelor mici, ca la Yalta, şi nu numai, şi redesenează frontierele Europei. Nicolae Ceauşescu a înţeles perfect în 1968, în timpul invaziei ruse în Cehoslovacia, cum funcţionează alianţele militare pentru noi, adică dezastruos, şi a înfiinţat gărzile patriotice. Războiele moderne au dovedit că o armată de profesionişti a unui stat mic, oricât de bine pregătită şi înzestrată ar fi, poate fi uşor înfrântă de trupele unei mari puteri, recte SUA, Rusia sau Germania. Dar o armată de gărzi patriotice, ce aplică tactica războiului „popular” sau „naţional” poate crea greutăţi insurmontabile agresorului sau chiar înfrângerea pe termen lung: vezi războiul din Vietnam, mujahedinii afgani ce i-au înfrânt pe sovietici în anii 80, talibanii anti-NATO sau insurgenţii din Irak. Recent trupele de civili separatişti pro-ruşi înarmaţi cu arme din sediile de poliţie şi cazărmi blochează ofensiva uneia dintre cele mai mari armate ale lumii: Armata Ucraineană. Deci retorica din anii 2000 a politicienilor români împotriva serviciului militar obligatoriu a fost o greşeală şi a subminat nivelul de apărare al ţării. De aceea, recrutarea tinerilor pentru serviciul militar minimal, de circa cinci săptămâni până la depunerea jurământului, este un act de necesitate obligatoriu pentru păstrarea fiinţei naţionale şi siguranţa naţională.

Citiți și:  Ce poate face România în fața Rusiei

Serviciul militar obligatoriu reprezintă şi un factor de coeziune şi solidaritate naţională a românilor, atât din ţară, cât mai ales din străinătate. Tinerii aflaţi la muncă în Germania, Franţa, Anglia, Spania, Italia sau Austria trebuie chemaţi sub arme şi să depună jurământul faţă de ţară, nu numai pentru a fi nişte buni militari care apără România, ci şi a conştientiza apartenenţa lor la naţiunea română, aşa cum evreii din lumea întreagă sunt chemaţi sub arme şi se înrolează trei ani cu datoria patriotică împlinită. Ruşii fac coadă la comisariatele marilor oraşe să se înroleze circa doi ani. Tinerii români trebuie să înţeleagă că nu au numai drepturi, ci şi obligaţii faţă de ţara lor de frontieră a civilizaţiei Europei. Ştiu că nu este uşor să satisfaci stagiul militar. Eu am făcut armata la cerere (cererea mea se află în arhiva CMJ Cluj) şi ştiu ce înseamnă să faci duş odată pe săptămână, să vomiţi când mergi la WC-ul turcesc, să mergi la trageri de noapte, să arunci grenade în şanţuri cu apă şi noroi, să te trezeşti la trei alarme pe seară şi dimineaţă să te scoli pentru înviorare, să mănânci macaroane cu viermi sau să stai în post santinelă 10 zile. Nu e uşor să laşi cluburile, facebook-ul, excursiile pe Litoral, iubita şi confortul de acasă, dar tinerii devin bărbaţi în armată şi conştientizează că fac parte dintr-o naţiune care trebuie apărată, atât din interior cât şi de agresiuni din exterior. Mâine dacă aş primi ordinul de prezentare la mobilizare, ca rezervist, nu m-aş da în lături să stau cu Kalaşnicovul în mână, pe umăr cu desaga de grenade ofensive şi defensive şi pe spate cu aruncătorul de rachete, pe linia albastră a Nistrului pentru o România Mare şi unită.

Citiți și:  VIDEO | Echipajul unei aeronave militare și-a văzut „îngerul păzitor”

Ionuţ Ţene – Napoca News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

4 comentarii

  1. Sa o credeti voi sau cine a declarat lucrul ala ca o sa ma duc in armata de dragul politicienilor, sa mai mearga oamenii care vor sau care simt "obligatia".

  2. Timofte atunci iesi afara din Romania recrutarea in caz de razboi este obligatorie

    Nu mergi la razboi de dragul politicienilor ci de dragul PATRIEI TALE de dragul FAMILIEI si a tot ce iubesti in tara asta.Ca roman ai datoria de a apara tara!!!

  3. Pentru cine sa aperi tara? Noi am vrut razboi sau tot cei care ne conduc. Asadar tot pentru politicieni mergem sau pentru altii care au diferite interese. Sa mori pentru setea nestinsa de putere si bani a unora? Nu cred ca e tocmai cea mai buna alegere.

  4. Sărăcia populației nu ne îmbie, mai ales dacă ești țigan, ungur, și cel mai rău ungur țigan, toți menționați cu cetățenie romana pe certificat. Uitati-va la destrăbălarea unora și sărăcia altora sa realizezi nepăsarea și sălbăticia neștiuta capitalista, naționalistă, tribal, c-o-etnica, zionismul exacerbat din sângele oamenilor pe care ți s-ar părea ca noi l-am inventat. Nu sunteți lideri merituoși nici de nebunia unora nici de modestia altora. Sunteți niște drone imputite, inumane, și in presa v-ați contagiat. Nicio lege nu-i buna, niciun sistem dacă oamenii sunt corupți. Schimbați-va cât mai trăiți! Natura nu iartă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.